maanantai 15. toukokuuta 2017

PUUTARHASSA TAPAHTUU --- shoppailukierros Alhon puutarhalla, Annen Kukkatarhalla ja Siemen Florassa


Alhon puutarha on vanha perheyritys, josta jo viime keväänä tuli tietoa, että se on myynnissä, koska nuori polvi ei ollut halukas jatkamaan. Harmi, vaikka kovaa työtä kukkien kasvattaminen on. Silti harmi. Joka tapauksessa, minä ainakin olen ollut epätietoinen, ovatko kasvihuoneet vaihtaneet omistajaa. Saako Alholta enää taimia tai leikkokukkia? Viime viikolla lehdessä oli pieni ilmoitus, että Alhon puutarha on auki. Yes, eikun hetimiten paikalle katsomaan, mitä on tarjolla.
Ensimmäisessä huoneessa oli esillä thaimaalaista ruokaa. Siis säilykkeitä, riisiä, kastikkeita jne. Minä en ymmärrä tällaisen ruoan päälle yhtään, enkä niihin sen paremmin tutustunut. Mutta toivottavasti ne ihmiset, jotka ovat ihastuneet itämaalaiseen tyyliin, löytävät paikalle. Olettaisin myynnissä olevan aitoa tavaraa, koska rouva on thaimaalainen.
Kukkia oli myös, mutta ymmärrettävästi ei vielä niin paljoa kuin aikaisemmin, koska pariskunta on ostanut puutarhan vasta alkuvuodesta. Monennäköisiä yrttejä näytti olevan ja esimerkiksi chilintaimia.
Palvelu oli mutkatonta ja ystävällistä, ja taimet olivat kunnollisia. Ostin muutaman lilan verbeenan ja neilikoita.
Toivotan onnea nuorelle parille ja heidän yritykselleen!

Sitten shoppailukierrokseni jatkui Annen Kukkatarhalle, josta hain tällä kertaa "vain" tomaattia. Ne odottavat vielä pääsyä kasvusäkkeihin, koska ensi yöksi on luvattu hallaa.

Tässä maistiainen tarjonnasta.

Niin kuin olen mainostanut itseäni, olen laiska puutarhuri. Kadehdin niitä tehopakkauksia, jotka kasvattavat kaikki itse siemenistä. Ehkä jos en harrastaisi kirjoittamista ja sitä myötä "joutuisi" tekemään tutkimustyötä, minulla myös olisi innostusta ja aikaa siihen puuhaan? Viime vuosina olen ostanut esim. tomaatintaimet valmiina.



Rambling Red Stripe - pensastomaatti

Sweet Million - kirsikkatomaatti

Keltainen ruukkutomaatti

Näiden lisäksi ostin sitä ihan tavallista pensastomaattia, joka pitää tukea ja varkaat poistaa.


Valkosipulinkynnet olivat edelleen ostamatta, ja poikkesin siksi Siemen-Florassa. Siellä on myös tarjolla niin valtavasti kaikkea ihanaa, että on suljettava silmät ja ostettava vain se, mitä on aikonut. Tosin siemenhyllyjen vierellä muistin taas kerran punahatun. Tarkkasilmäinen myyjä kysyi, hainko jotain erityistä. Toinen myyjä tuli etsimään, josko punahattua olisi löytynyt, mutta sitä ei ollut. Hän olisi kysynyt tukusta, joka toimittaa siemeniä ammattilaisille, mutta samaan aikaan paikalle tuli taimimyymälän myyjä, joka kertoi, että taimena punahattua on tulossa. Mutta milloin, se piti selvittää. Hän soitti taimistolle Hämeenlinnaan, mistä kerrottiin, että taimet ovat kovin pieniä. Ne eivät olleet vielä lähtövalmiita suureen maailmaan. Myyjä otti puhelinnumeroni ylös ja lupasi laittaa viestiä, kun punahattu saapuisi Raumalle. Tätä minä kutsun palveluksi!!! 


Kukka-asetelmat ova vielä aika aneemisen näköisiä, mutta otin kuitenkin muutaman kuvan. Kuukauden kuluttua voidaan tyytyväisinä vertailla, miten komeiksi ne ovat venähtäneet.











Tänä aamuna kuulin käen kukkuvan ensimmäistä kertaa! Se halusi vissiin ilahduttaa minua, kun kyykin takamus ruusupuskassa ja tukka kiinni unkarinsyreenin oksissa kurittaessani juolavehnää. Vaan tulipas sekin työ tehtyä😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!