tiistai 25. huhtikuuta 2017

PUUTARHASSA TAPAHTUU --- pupun tuhoja ja pyryä



Tienvarren ruusupenkki on ollut tänä talvena pupujussin temmellyskenttä nro 1. Muualla ruusut on jostain syystä jätetty lähes rauhaan. Ehkä koirat ovat olleet  etupihalla vähiten? Tosin kun huomasin vauriot ja näin muutamana aamuna lihavan pupujussin löntystelevän tietä pitkin, aloin päästää koiria öisin silloin tällöin rusakkojahtiin. Mutta vahinko oli jo ehtinyt tapahtua ja joitain ruusuja oli kuritettu aika lailla.

Katso yllä olevaa kuvaa tarkkaan! Olen peittänyt Frontenacin tyven syksyllä, joka puolelta, mutta rusakolle ei ole riittänyt oksien katkominen, vaan maata on myös viskelty pois juurelta. Tai tämä on keksimäni selitys maa-aineksen häipymiselle toiselta reunalta. Mitenkähän ruusu on kestänyt käsittelyn?



Vaan eipä ole pupujenkaan suu tuohesta! Jaloimpia ruusuja on maisteltu eniten. Kahden Frontenacin vieressä oleva uusi kanadanruusu Nicolas on myös katkottu maan tasalle asti, samoin toinen kanadalainen Hope for Humanity. Onneksi laitoin niille suojaksi reilut multa/hiekkakerrokset.

Ja jotta masennus olisi täydellinen, tässä muutama pyrykuva.



Voi orvokki - ja narsissiparkoja!

Takapiha on kuin keskellä talvea.

Sakeaa pyryä.

Havualue sentään vihertää säässä kuin säässä.

Nämä kuvat ovat niin jylhän komeita, viime lauantailta, että ne on pakko laittaa esille. Mustat pilvet toivat tullessaan tuulta, vettä, rakeita ja räntää.




Vaan nyt aurinko taas paistaa, ja lumet ovat sulaneet😄😄😄

3 kommenttia:

  1. Täälläkin on ilmoja pidellyt. Väliin sataa vettä, väliin lunta ja sitten taas paistaa. Tulisipa jo lämpöäkin!

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniit kuvat. Toivotaan, että lumet ovat jo sulaneet. Olisi kiva jos vihdoinkin päästäisiin nauttimaan keväästä. Hyvää vapun odotusta!

    VastaaPoista
  3. Muhkeat pilvet! Taisi tulla räntää! Hyvää kevättä, nyt se kuitenkin alkaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!