torstai 6. huhtikuuta 2017

PUUTARHASSA TAPAHTUU --- kesäkurpitsa-feta -pastan ohje

Salaatinsiemenet odottavat pusseissaan malttamattomina hallattomia öitä ja pääsyä kasvihuoneeseen! Valitettavast säätiedotus näyttää kylmien öiden jatkuvan ainakin ensi viikolle asti.

Edellisessä talossamme minulla oli myös kasvihuone, ja muistan 1990 - luvulla olleen peräkkäin useampia aikaisia keväitä. Sain tehdä ensimmäiset kylvötyöt jo maaliskuun puolella.

Ennen lämpenemistä siemeniä ei kannata kylvää, tai itäminen ei ainakaan ala. Pinaatti pääsee maahan ensimmäisenä. Se on erinomainen vihannes keväällä, päivän ollessa vielä aavistuksen lyhempi kuin keskellä kesää.. Se tuottaa pitkälle kesäkuun alkuun terveellisiä lehtiä, ja syyspuolella voi tehdä uuden kylvön, eikä se pelästy pieniä halloja. Sen puoleen minulta on uusi multakin  vielä lisäämättä kasvihuoneen salaattipenkkiin, mutta sehän käy yhdessä hujauksessa.

Kesäkurpitsat kylvän myös suoraan maahan tai kasvusäkkeihin. Näin peräti laiska puutarhuri olen, mutta hyvin olen tällä metodilla onnistunut niiden kasvatuksessa.

Tässä yksi kesäinen ruokaohje, joka on todella nopea valmistaa.

KESÄKURPISTA-FETA -PASTA

pastaa, esim. tagliatelle tai spagetti
kesäkurpitsaa
kelta / puna / valkosipulia
fetaa tai salaattijuustoa
oliiviöljyä 
(suolaa)
annoksen päälle esim. basilikaa

En anna tarkkoja määriä, mutta osviitaksi käyköön tällainen ohjeistus: esim. annokseen, joka on neljälle hengelle, varaan kokonaisen keskikokoisen kesäkurpitsan. Ruoasta tulee tietysti ravitsevampaa, mutta myös hauskemman näköistä, jos sinulla on käytössäsi erivärisiä kurpitsoja. 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko ja kuullota öljyssä kesäkurpitsa ja sipulit. Mausta. Lisää öljyä myös kypsään pastaan ja sekoita vihannekset sekä fetajuusto joukkoon. Ripottele pinnalle haluamiasi yrttejä ja koristele annos kesäkurpitsan kukalla.

Salaattijuustokuutiot, jotka lilluvat mausteöljyssä, passaavat ruokaan erinomaisesti. 

Pasta maistuu yksinään kevyenä ateriana pihatöiden lomassa, ja käy mikä ettei myös makkaran kaveriksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!