torstai 20. huhtikuuta 2017

PUUTARHASSA TAPAHTUU --- ensimmäiset orvokit istutettu

"Sattain suve tuleva" - kuten täällä päin sanotaan.
Tänään ja huomenna luvattu sade on tervetullut maan sulattaja ja kasvun  herättäjä. Tosin sillä ehdolla, että muutenkin lämpenee. Se jäänee nähtäväksi.

Pääsisäänkäynti on ollut kovin kolkon näköinen sen jälkeen, kun heitin havut kaatopaikan kuormaan ja lähetin kynttilälyhdyt kesälomille. Vaan kummasti pienetkin väriläikät ja elonmerkit piristävät! Narsissit vielä harkitsevat kukkimista, mutta muutaman lämpimän päivän (ja yön) jälkeen ensimmäiset kukat avautuvat.

Olemme saaneet kirkonkylään uuden kukkakaupan: Luvian Kukan. Kävin siellä vasta viime viikon lopulla ensimmäisen kerran. Olin tahtomassa orvokkeja, mutta ne olivat melkein loppu. Yllätyksekseni rouva myyjä kysyi, miten monta tarvitsisin? Hän hankkisi ne tulevaksi keskiviikoksi, ja kun menin hakemaan orvokkeja, hän oli laittanut ne minulle valmiiksi pusseihin.
Olin oikein mielissäni ja myös hämmästynyt hyvästä palveluhengestä. Se ei nimittäin edes näin positiivisella alalla kuin puutarhoissa / kukkakaupoissa ole itsestäänselvyys. Sen verran olen nähnyt happamia naamoja ja saanut nuivia vastauksia.

Ehkä pirteä yrittäjä voi hiukan paikata aukkoa, joka syntyi perinteikkään, ystävällisen, ison ja laadukkaan puutarhan lopetettua paikkakunnalla?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!