lauantai 24. marraskuuta 2018

VAINIO-TANIN ELSA on nähnyt päivänvalon!

'Lac Majeau' pääsi takakanteen.


Kahden vuoden työ on paketoitu 316 sivun sisälle. Eikö kuulosta mitättömältä? Miten sain tuhrattua näin paljon aikaa muutamaan sivuun?

Noooh.... yllä olevat virkkeet ovat tietenkin pikkuinen vitsi, toisaalta sisältävät osan totuudesta. Koko totuus on kumminkin se, että näin paljon aikaa suttaantui.

Kesällä 2017 tuli kahdeksan pikkuisen elämän pakottama kirjoitustauko, ja muitakin ns. takapakkeja ilmaantui. Edellisellä lomalla meinasin kirjoittaa, mutta tekniset ongelmat estivät sen. Nyt en enää edes yritä, vaan otan loman lomana.

Tutkimustyö vie historiallisissa romaaneissa enemmän aikaa kuin itse kirjoittaminen. Vaikka olen ollut kiinnostunut historiasta siitä asti, kun opin lukemaan, tarkistettavaa riittää aina.

Etukansi näyttää tältä. Trilogian kahdessa ensimmäisessä osassa on harmaat kannet, ja äitini ehdotti aivan oikein, että miksei tässäkin olisi.

Kansi ei ole hempeän romanttinen, vaikka kirjassa rakkauttakin on. Käsittelen kuitenkin Suomen historian synkimpiä asioita: sisällisotaa ja siihen johtaneita syitä Eurajoen näkövinkkelistä. Jyhkeä aitta astinkivineen ja rautaovineen sopi mielestäni juuri tämän kirjan kanneksi.




Vainio-Tanin Elsan isoäiti on Agatha, joka on syntynyt ja kasvanut kuvitteellisessa Sammalliston kylässä Eurajoella. Hänen tarinansa on kerrottu kirjoissa Koivikon Agatha ja Vainio-Tanin Agatha.


Takannesta löydät kirjan idean, enkä sitä tässä käy sen enempää selittelemään. Lukija arvioikoon tuotokseni😅




Eurajoella sisällissota oli rankka koettelemus. Sukupolvien ajalta kerääntynyt katkeruus purkaantui. Osasyynä oli Vuojoen kartano, joka hallitsi isoa osaa pitäjää ja piti torppareita rautaisessa ja epäreilussa otteessaan. Juuselan talo tosin sijaitsee perintöläänin alueella, mutta täälläkin vaatimukset uudenlaisesta elämänmallista saavuttavat työtätekevän kansan.

Romaani on sekoitus faktaa ja fiktiota, mutta erittäin hyvä tarkoitukseni on ollut tuoda molempien puolien kannat esille.


Bookystä ja Adlibriksestä saat tilattua oman kappaleesi tai kirjan jollekulle lahjaksi.
Kustantajan sivuilta kirja pitäisi myös löytyä: www.nordbooks.net. Vielä ei kylläkään näkynyt... Paljon muuta kiinnostavaa kirjallisuutta tosin on tarjolla.
Lähistöllä asuville minä voin toimittaa kirjan😊

Kiinnostavia lukuhetkiä!

8 kommenttia:

  1. Voi jukra!!! Sydämelliset onnitteluni! Olet tehnyt suururakan, ja vieläpä osaksi totuuden pohjalta. Nostan kyllä hattua! Minäkin, pitää kehua, kirjoitin viime talvena esikoisromaanini, historiallinen sekin, mutta kertoo P-Kreikan pienestä kylästä, parantajasta, josta näin unen. Nyt on melkein jo valmis toinen osa siihen. Näin se menee, ei voi lopettaa, kun innostuu! Thelban tarina on saatavilla myös Adlibriksestä ja muualtakin. Taidan tilata kirjasi itselleni joululahjaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leila!
      En tiennyt että kirjoitat fiktiotakin. Ruusuistahan olet kirjoittanut. Tilaan äidilleni ehdottomasti kirjasi. Hän kaipaa aina luettavaa.
      Lykkyä tykö valmistuvalle teokselle!

      Poista
  2. Paljon onnea uudelle kirjallesi . Olen jotenkin yllättynyt siitä että olet jo toinen kirjailija mihin törmään näin bloggareiden keskuudesta. Olen tällä erää huono lukija mutta varmasti tulen nämä sinun teoksesi kaikki joskus lukemaan . Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, no niin, eli bloggaajat ovat aktiivisia kirjoittajia kaikin puolin.

      Poista
  3. Lämpimät onnittelut uudesta kirjasta! Historialliset romaanit ovat tällä hetkellä lempilukemistani, joten kirjasi kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Täytyy vierailla Adlibriksen sivuilla.:) Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut uuvesta kirjasta. Iso homma on ollu kirjassa taustatöineen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!