lauantai 10. marraskuuta 2018

Terassin lasitus (melkein) valmis!



Aplodit taitavalle ja aikaansaavalle miehelleni! Tänä vuonna piti tehdä vaan katto, mutta nyt terassi on ovia vaille valmis.

Materiaalit ovat kaikki siis kierrätystavaraa, kuten aikaisemmassa postauksessa kerroin. Seinälasit ovat peräisin eräästä muinaisesta Alkosta, ja ne makasivat tuolla pihan perällä vuosia. Yllätys oli suuri, kun mieheni mittaili ja huomasi, että niiden mitoitus sopii just jetsulleen terassiin.


Pesemisessä oli iso työ; ikkunat olivat tietenkin vihreän ja sitkeän liman peitossa. 








Väinö on ollut kovin mielissään, koska nyt hän saa olla ulkona säällä kuin säällä. Ja minä sain yhden huoneen lisää jota voi koristella talvellakin. Kesällä kukkia ja talvella kynttilöitä! Mahtavatko ensi kesänä minkään rautakaupan koukut ja ketjut riittää, kun keksin lisää kohtia, joihin voi  ripustaa "vielä yhden amppelin"😇?

Hyvä alku tämäkin...



Katon ja seinän yhtymäkohtaan vielä lasit, niin tuuli ei lennätä sisälle vettä eikä lunta.

Ruukkuihin pitää laitella muutamia callunoita ja havuja, niin tulee kodikas tunnelma, eikö? Paljaana paistava multa ei ole kivan näköistä.

Ihanaa viikonloppua Sinulle!






12 kommenttia:

  1. Uskomattoman upea kesähuone! Kyllä kelpaa koristella aina kunkin kauden mukaan, ja tametkin saa tuonne päivää paistattamaan jo paljon ennen virallista ulkoilukauttta. Iloa ja onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Totta, ei tullutkaan mieleen, että terassi auttaa myös taimien kanssa. Laiskana, ja myös tilan puutteen takia, en ole vuosiin taimikasvattanut mitään. Mutta ehkä ensi keväänä sekin suoni pullistelee.

      Poista
  2. Hatun noston arvoinen asia tuo terassin rakentaminen. Terassi on hieno!
    Ja keväällä, kun aurinko jo lämmittää, terassilla voi oleskella, vaikka ulkona olisin vielä liian kylmää ja tuulista. Nauttia olostaan.:)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis lopputulos, ihana! Tuo kivasti pidentää kesää kummastakin suunnasta, kun aurinko lämmittää terassia. Kaikkea hyvää viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin se tekee, ja koska paikka on tuulinen, nyt voin kasvattaa esim. yksivuotisia köynnöksiä paremmalla onnella kuin aiemmin.

      Poista
  4. Hyvänen aika miten upea terassi ja kierrätysmateriaalista. Meillä on keväällä edessä lasitushomma ja luulen siihen menevän useampi tuhannen euroa. Olen iloinen teidän puolesta että se on jo nyt valmis keväällä ei muuta kuin nauttimaan koska nytkin siitä on jo iso nautinto . Odotan innolla uusia postauksia .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nila. Juu, kalliitta karkaistut lasit ovat. Sehän meilläkin on viivästyttänyt, kun ei ole ollut rahaa. Kunnes tämä oikotie aukesi.
      Kyllä vaan, nautitaan!

      Poista
  5. Onpas tosiaan ihana terassi! Voi kun meillekin saisi asennettua tuommoisen lasikaton, niin sadesäälläkin voisi tunnelmallisesti hengailla valoisalla parvekkeella. Kiva että Väinökin oli mielissään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bea, ei haittaa sateet, vaikka helteellä tulee tosi kuumaksi. Huh, vaikka kuinka on ovet joka suunnasta auki.
      Väinö on ollut erityisen mielissään. Hänellä on lämmin peti, ja hyvin poika viihtyy ulkosalla.

      Poista
  6. Ihanan iso ja valoisa terassi teillä. Ihana, että olette käyneet rakentamisessa kierrätystavaraa. Ja hyvä tuuri, että lasit sattuivat sopimaan mainiosti terassiin. Onko tuossa katossa myös käytetty valokatetta vai onko sekin kokonaan lasitettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mari!
      Kiva kun kävit kommentoimassa. Lähimpänä talon kattoa on valokatetta, muuten lasit ovat kerrostalosta kierrätettyä. Itse en tykkää valokatteesta, mutta näin pienellä alalla se on ollut sopiva myös minun silmääni.

      Poista

Kiitos kommentistasi!