tiistai 27. helmikuuta 2018

Tarhakurtturuusu Louise Bugnet



Talven kurittaessa on ihana katsella ruusuisia kuvia samalla, kun toivon, että talvisuojaukset ovat riittävät. Noh, onneksi jopa täällä rannikolla on lunta parikymmentä senttiä, ja pienimmät ruusut ovat kokonaan piilossa.

Tässä päivityksessä kuitenkin muutama arkistosta löytynyt kuva Bugnet´n sisarusparven nuorimmaisen mukaan nimensä saaneelta: Louiselta.

Ruusu on hyvin viehättävä. Kuten huomaat, nuput punervat enemmän tai vähemmän. Valitettavasti minulla ei ole sellaista kuvaa, jossa myös auenneessa kukassa on jäljellä nuppujen punaa. Tai jos oikein tarkkaan katsot, ylimmässä kuvassa kukka punertaa reunoilta hiukan.
Tällainen väriyhdistelmä tekee ruususta erikoisen ja huomiotaherättävän.





Olen ostanut Louisen vasta vuonna 2016 Vakka-Taimesta, joten se on vielä piskuinen neito. Aikuisena se on puolitoistametrinen, ei leviä hillittömästi, on terve ja kuuliainen. Viihtyy jopa varjossa, tosin minulla kaikki ruusut kasvavat auringossa.

Kukinta alkaa heinäkuun alkupuolella, ja meillä pensas jaksoi ilahduttaa kukilla syksyyn asti.

Koska kasvu on hillittyä, tätä voisi kasvattaa isommissa ryhmissä, ei pelkästään yksittäispensaana.

Olen kuulemma sanonut, en onneksi itse muista, aloittaessani ruusuhulluutta, että en välitä valkoisista ruusuista, vaan haluan vain järeämmän värisiä. Kröhöm... kaikkea ihminen suustaan päästelee. Ja onneksi mieli muuttuu.

10 kommenttia:

  1. Luise on minunkin lemmikkin pitkän kukintansa ja värivä vaihtavan nuppunsa ansiosta. Lisäksi se on hyvin kestävä. Ihan tosi viehättävä ruusu!

    VastaaPoista
  2. Aina oppii jotain uutta ja minäkin löysin täältä nimen Louise kauniille ruusupensaalle jota olen ihaillut. Kauniita kuvia sinulla, tuntuu kuin tulisi ruusun tuoksukin mieleen niitä katsellessa.

    VastaaPoista
  3. Kaunis ruusu, onkohan kestävä näillä korkeuksilla! Hienot nuput.
    Pannaampa muistiin!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Jossain mainitaan, että olisi kestävä viitosvyöhykkeelle asti. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Aah ihana. Mukava katsella toisten ihanuuksia. Hyvää loppuviikkoa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tykkäätte! Blogissa pääsee jakamaan omaa pihaansa, koska livenä sen näkee loppujen lopuksi aika harva. Avoimet ovet kun "kehtaisi" järjestää.

      Poista
  6. Ihana Louise Bugnet <3 Näitä erilaisia Bugnet-ruusuja tilasin viime kesänä Blomqvistin taimistolta, ja vielä muutama jo loppunut lajike jäi harmittamaan. Itse olen siis vaihtamassa kaikki loputkin jaloruusut näihin kestävämpiin lajikkeisiin.

    Blogisi oli minulle uusi tuttavuus, mutta mukava sellainen, joten jään seurailemaan.

    T. Jonspe Eripurasten Rauhala -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Jonspe!
      Juu, Bugneteja pitää heti ostaa kun löytyy, ovat varmaan aika haluttuja.
      Näillä saa myös pitkän ja mielestäni näyttävän kukinnan ja huomattavasti vähemmällä vaivalla. Eläköön pensasruusut!

      Poista

Kiitos kommentistasi!