sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Kelloköynnöksestä


Keväällä kirjoittelin, että ostin kokeeksi kelloköynnöksen siemeniä kauniin kuvan innoittamana. En ole himokasvattaja, ja Annen Kukkatarhalta kelloköynnöstä oli myynissä 5 € / taimi, joten omassa kasvatustyössäni ei ollut mitään järkeä.

Itse kasvi kasvoi rehevästi, mutta ei kukkinut niin runsaasti kuin odotin. Ehkä syynä oli auringonvalon vähyys? Vai enkö lannoittanut tarpeeksi?
Kukinta alkoi vasta elokuun puolella, mutta niin vissiin luvataankin.

Kukka on mitä viehättävin!

Hajuherneen kanssa on kiivetty kilpaa ja pakataan kietoutumaan persiljaan.


Kelloköynnös tarvitsee tuulettoman ja lämpimän kasvupaikan. Jokunen taimi oli terassilla, jonka ajattelin etelään suuntautuvana sopivan niille erinomaisesti, mutta siinä tuuli ehdottomasti liikaa, eikä yölämpö ollut tietenkään sitä luokkaa kuin kasvihuoneessa. Kasvu oli kituliasta.

Tuolla kelloköynnös on. Peräseinällä, telineen alahyllyllä kurottelemassa ylöspäin.

Nämä kuvat on otettu 28.6.
Olisipa pian taas kesä!

2 kommenttia:

  1. Kelloköynnöstä en ole koskaan kokeillutkaan, kun mulla ei juurikaan tule yksivuotisia kesäkukkia laitettua. Mutta kaunis on kukkansa kyllä!

    VastaaPoista
  2. Minä en juuri laita kesäkukkia, mutta monivuotisia kyllä. Kaunis on kukkasi. Kannattaa joskus kokeilla siemenestä asti jos haluaa paljon taimia ja on paikka mihin istuttaa. Mutta siinä piilee suuri vaara. Siihen voi jäädä pahan kerran koukkuun. Hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!