sunnuntai 19. helmikuuta 2017

PUUTARHASSA TAPAHTUU --- riisivihannessienilaatikon ohje

Kun kesä on siinä pisteessä, että puutarha alkaa tuottaa satoa, ruoanlaitto on melko vaivatonta. Nokka vain kasvihuoneeseen ja - maalle. Mikä kasvi on kasvanut sen kokoiseksi, että sen voi muokata syötäväksi?
Esimerkiksi kesäkurpitsasta on vaikka mihin: salaatteihin, keittioihin, paistoksiin, täytettynä, grillattuna... ja käytänkin sitä todella paljon! Se on ehdoton ykkönen suosikkivihannesteni listalla.
Kylvän erilaisia lajikkeita, sen mukaan, mitä kaupoissa sattuu olemaan. Netistä en ole siemenostoksia tehnyt, vielä.
Ylimääräiset silppuan ohuiksi paloiksi ja pakastan pienimpiin minigrippusseihin. Koirat saavat myös silloin tällöin kesäkurpitsaraastetta.

Voi, miten ihanan kesäistä!


Kesäkurpitsat rehottavat!



Talvella olen tehnyt erilaisina variaatioina riisilaatikkoa, johon voi halutessaan lisätä esim. pippurimaustettua kanafilettä, tai sen voi tehdä täysin vegaanisti. Tässä kerron ohjeen jälkimmäiselle vaihtoehdolle.

RIISI-VIHANNES-SIENILAATIKKO

4 dl puuroutumatonta riisiä
2 kasvisliemikuutiota
2 - 3 dl kesäkurpitsakuutioita
2 - 3 dl sieniä (esim. kanttarelli, lampaankääpä, vaalea orakas)
puolikas paprika
1 - 2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
persiljaa
pippuria
paprikajauhetta
suolaa
purkki soijakermaa (kasvislientä)
kuorrutukseen maidotonta juustoa





Keitä riisi kasvisliemessä. Kuullota vihannekset ja sienet, mausta. Sekoita ainekset.. Riisi imee uunissa nestettä, joten kermapurkki voi olla tarpeen. Tarkista maku😉 Raasta juustoa pinnalle. Paista noin 200 asteessa puolisen tuntia, tai niin kauan, että pinta saa vähän väriä.

Elikkä peräti yksinkertainen ja nopeasti toteutettava ohje, josta riittää useammalle päivälle! Valmistus on vielä nopeampaa, jos käytät pakastevihanneksia.

Vuoan, jossa olen tehnyt laatikkoa, mitat ovat 25 x 25 x 7 cm.

Tosiaan, minä teen ruokaa mitä talosta / puutarhasta sattuu löytymään - periaatteella. Enkä mittaile aineita kovin jämptisti. Noh, tässä tuo riisin määrä on tarkka, mutta muuten vihanneksia voi lisätä oman maun mukaan.


Sitten vaan nautiskelemaan🍴🍚


2 kommenttia:

  1. Huokaisu. Ihanat kuvat! Kiitos reseptistä, pääsee uuden viikon ruokalistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeesta oli unohtunut soijakerma pois! Riisi imee uunissa yllättävän paljon nestettä, joten seos saa olla aika löysää, nestepitoista, kun laatikon törkkää uuniin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!