maanantai 13. maaliskuuta 2023

Uudella MyStar - aluksella

 

Laivan mukaista shampanjaa oli ostettavissa. Veuve Clicquot on vanha ranskalainen tuottaja; perustettu v. 1772. Se on saanut lempinimekseen "Keltainen leski" etiketin värin mukaan.


Jospa lähdetään alusta liikkeelle, kuten matkoilla on tapana. Lähtö oli tosi aikainen: ylös klo 3, ja auto starttasi klo 5. Aikataulu oli muutenkin liian hektinen. En suosittele viipymään vain yhtä yötä.

 

Täällä ollaan, lumisillä teillä! Ja muutaman tunnin kulutta Tallinnassa. 

 


 
Onneksi meillä kokenut opas ajoi edellämme. Meille noviiseille reitistä olisi tullut liian vaikea; silti opaskin joutui kerran pakittamaan ja hakemaan ajoreitin uudelleen. 

Toistaalta, näin on joka kerta, kun menet uuteen paikkaan. Seuraavalla kerralla jo helpottaa! 
Myöhäinen aamiainen. Normikattauksen lisäksi oli tarjolla ruokaisia salaatteja. Varmasti sai mahansa täyteen, vaikka ei tarjonta mitään säväytystä sisältänyt. 
Ruokala on varsin normipaikka, mutta siisti, ja tarjonta oli mielestäni riittävä.


Pieni maistiainen myymälöistä.

Tuotteet on laitettu kauniisti esille. 


Tämä on otettu kaksikerroksisen myymälän alapäästä. 

Laivalla meinasi käydä hassusti, koska korttimme eivät toimineet. Monen yrityksen jälkeen se oli uskottava. Jotain ihmeellistä oli tapahtunut. Kirjauduin verkkopankkiin, ja aloimme porukalla etsiä kortin asetuksia. Itse asiassa vasta kotona tajusin, että kun pankkimme vaihtui Oma Sp:ksi, uusiin kortteihin on tietenkin laitettu oletusasetukset, joissa maksaminen on mahdollista vain Suomessa. Minun pieneen mieleen ei tämmöinen ollut juolahtanut! Ei mitään, ruksi pois Baltian kohdalta, ja johan maksu onnistui, mutta tuskan hiki ehti jo nousta otsalle😓


Näkemiin Tallinn! Tulen kyllä uudestaan.


Palaan itse Tallinnaan, siihen vähään, mihin ehdittiin tutustua. Samaten paluumatkalta teen oman postauksen. Ketä kiinnostaa, hän pääsee katselemaan minun mukanani Suomenlahden uusinta tähteä, "Itämeren hämmästyttävin laiva".
6 kommenttia:

 1. Onneksi keksitte mistä vika korttien sopimattomuuteen johtui. Minulle sattui saman tapainen juttu kun olin laittanut laskuja maksuun, jotta ne veloitettaisiin tililtä kun eläke on tullut. Ihmettelin muut laskut oli veloitettu, mutta kolme oli jätetty maksamatta. Vastassa oli viikonloppu ja nuo kolme laskua veloitettiin sitten vasta maanantaina perjantain sijasta. Tämä toistui toisenkin kerran, vaikka molemmilla kerroilla tilillä oli riittävästi katetta. Sitten hoksasin tutkailla korttini käyttöön itse asettamiani ehtoja. Siellä luki mm. että vuorokauden ylin veloitettava määrä tililtä on 1000€. No nyt tajusin miksei noita kaikkia oltu otettu tililtä samana päivänä. Muutin tuota nostosummaa ja johan toimi. Onneksi en ehtinyt närkästyneenä soittaa pankkiin vaan hoksasin syyn itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta onkin järkevää pitää nostorajat melko alhaalla jos sattuu jotain. Ettei kukaan pääse tyhjentämään tilejä.

   Poista
 2. Hienoa kuulla sinusta taas jotain. Mukavan matkan olette tehneet odotan jatkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Juu, kommentoin epäsäännöllisesti, ja vielä harvemmin postailen. Mut tästä reissusta pitää ottaa kaikki ilo irti😉

   Poista
 3. Laivalla matkustamisesta on meillä aikoo. Mukava reissu teillä on ollukkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä on aika matka satamaan. Meiltäkin Helsinkiin riittävästi, verrattuna siihen että Turkuun ajetaan yhdessä hujauksessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!