keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Madeira: mitä tänään syödään?



Ensimmäisen iltamme ravintola: Sun City, Lidossa, sen kadun yläpäässä, jonka toisessa päässä on Pingo Doce - ruokakauppa. Taatusti tuttu paikka turistille, joka majoittuu jossain lukuisista Lidon hotelleista.




Tämä satsi maksoi noin 35 €. Lisukkeet tilataan erikseen eli vihannekset ja perunat. Siis jos ei halua tyytyä esim. pelkkään pihviin. Lautasellani on tonnikalapihvi maissikuutioiden kera, mikä oli oikein maistuvaa!

Ravintolaa pitää pariskunta: vaimo kokkaa ja mies tarjoilee. Paikka on siisti, ja palvelu on ystävällistä.


Tältä kyseinen katu näytti uudenvuodenaattona.

Ravintoloista en osaa paljoa kertoa, koska teemme ruoat melkein 100 % huoneessa. Se tulee paljon halvemmaksi, ei tule syötyä liikaa (annokset ovat välillä järjettömän suuria) ja saan sellaista ruokaa, joka maistuu, esim. tarpeeksi ja monipuolisesti vihanneksia.

Mieheni teki leivinlaudan, joka jätettiin "omaan" huoneeseemme. Olin ilmeisesti valittanut muovisten lautojen olevan bakteeripesiä.


Salaattiannos Marjan tapaan. Ei kaipaa muuta kastiketta kuin oliiviöljyä.

Vihannekset ovat meidän talviseen hintatasoomme verrattuna ilmaisia ja tuoreutta uhkuvia. Sitten taas tuontielintarvikkeet ovat paljon kalliimpia kuin meillä. Mutta paikallista kannattaa muutenkin suosia ja jättää italiaiset omenat ja espanjalaiset mansikat ostamatta.

Tässä on yksi esimerkki paikallisesta, herkullisesta tuotteesta. Juusto on feta - ja maitojuuston risteytys. Suurta herkkuani! Se sopii salaatin kanssa, mutta myös leivän päälle. Tai punaviinin kanssa. Suomesta en ole vastaavaa löytänyt. Oletko sinä?



Ostoskeskus La Vien alakerrassa on monta pientä ravintolaa, joista jokaisella on oma tyylinsä. Tämä annos on pastapaikasta, jossa sai itse valita pastan, kastikkeen ja lisukkeet. Näissä pikkuravintoloissa kaksi henkeä syö noin 15 €:lla.





Tarjolla on kebabia ja hampurilaisia, mutta myös kasvisvaihtoehdot.

Näyttää aneemiselta, mutta falafelwrap oli maukas.

Jos hienommin ja tietysti myös kalliimmin haluaa syödä, Rua da Santa Maria on yksi osoite, jonne kannattaa suunnataa etsimään mieluista ruokapaikkaa. Kadun molemmin puolin on ravintoloita. Se alkaa kauppahallin luota ja päättyy (keltainen rakennus taustalla) Sâo Tiago - linnoituksen luokse.




Kadun alkupäätä.

Namskis, jälkiruoan aika?


Papa Manuel - lähellä Promenade - hotellia Lidossa. Painoimme paikan mieliimme, tätä kokeilemme seuraavalla kerralla.

Meillä oli illallinen varattuna fado-musiikin kera, joten tyydyimme vain sammuttamaan janomme ja nautimme aurinkoisesta iltapäivästä ja merimaisemasta.



Makoisaa loppuviikkoa Sinulle!

6 kommenttia:

  1. Oi mitä maisemia! Yksi tuttu oli jokunen vuosi takaperin Madeiralla ja kehui kovasti sitä upeaa luontoa mikä siellä on. Madeira onkin yksi niistä "tänne täytyy joskus mennä"-kohteistani! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saari on todella monipuolinen kohde eikä vain mikään turistirysä. Tekemistä riittää varmasti.

      Poista
  2. A great post! I love your blog < 3
    I am following you and invite you to me
    https://milentry-blog.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Kauniit on siellä maisemat . Me ollaan senverran laiskoja itse kokkaamaan kun reissataan paitsi jos aamiainen ei kuulu hintaan sen teemme. Kiitos kuvista .

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!