sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Ei missään nimessä ryhmille!

Olen hehkuttanut blogissakin Selen-ravintolaa Eurajoen kirkolla. Whatsappin tilassa silloin tällöin. Siitä oli tulossa kantapaikamme, mutta eilinen päivä muutti kaiken. 

Aurajuustobroileri - todella hyvää!

 

 

Minä ehdotin tätä ravintolaa yllätyksenä nuorelle parille ja alunperinkin arviolta noin 20 hengelle. Syynä juuri se, että ruoka on laadukasta eikä järjettömän kallista. En ollut järjestelyissä sen enempää mukana kuin että soitin ravintolaan ja kysyin, että pystyvätkö he hoitamaan tuollaisen ryhmän. Käsittääkseni juuri omistaja vastasi, ja vastaus oli kyllä. 

Olin kylläkin tosi tyhmä. En vahvistanut, että varaavatko he pöydät ja erityisesti laittavatko he ryhmän samaan tilaan. Olisi pitänyt!

Me emme lopulta mieheni kanssa menneet tapaamiseen, mutta jo samana päivänä, muutaman tunnin kuluttua kuulin, että seurue oli joutunut istumaan erillään. Ruoka oli toimitettu saman tien aikaisemmin saapuneille, vaikka oli kerrottu, että he ovat osa ryhmästä, joka on saapumassa eri aikoihin, mutta kuitenkin puolen tunnin sisään. 

Lopputulos oli, että kun juhlakalut saapuivat, monet olivat jo syöneet ruokansa. Voi miten tylsää!

Tänään kuulin osallistujilta, että tarjoilija oli todennut hänen juuri kuulleen ryhmästä, ja että he eivät voi siirtää pöytiä. Ruokailijat olivat ihmetelleet,  mihin mennä, koska muitakin asiakkaita oli ollut.

Myöhemmin ravintolalta oli nimenomaan pyydetty pöytien siirtämistä, mutta se oli kielletty, vaikka asiakkaat olivat tarjoutuneet siirtämään ne myös takaisin. 

Minä kimpaannuin eilen aika lailla! Kehotin järjestäjää, esiintyköön hän nimellä M, soittamaan ravintolaan ja tekemään valituksen. Hän ei halunnut. Tokaisi, että mennyt mikä mennyt. 

No niin, minäpä sitten soitin ja pyysin vastausta kysymykseen: miksi on luvattu, että ryhmä voidaan hoitaa, mutta se ei ole kuitenkaan toteutunut? 

Ensin omistaja kielsi luvanneensa sellaista, ja sitten hän alkoi sättiä minua, että miksi soitan, vaikka en ollut paikalla. En voinut tietää, miten paljon ihmiset kiittelivät. Hänen olisi oikein pitänyt video ottaa, kun asiakkaat olivat niin tyytyväisiä. No joo, koetin selittää hänelle (en kyllä saanut viestiä perille), että nämä ihmiset eivät halunneet nolata järjestäjää eli M:ää. Ruokaan he olivat olleetkin, onneksi, tyytyväisiä, ja siitä oli kiitelty. 

Mutta se muu! 

Eräs osallistuja totesi näin: "Yhtään ei ollut panostettu, vaikka ravintola sai tällaisen lisätienestin."

Toinen kommentti: "Kaikki olivat jotenkin jäykkiä ja tylyjä."

Minä sain sellaiset haukut puhelimessa, että en ole tainnut koskaan saada. Vaikka halusin vaan vastauksen, miksi pöytiä ei ollut tuotu yhteen? Kuten jokainen muu ravintola maailmassa tekee, kun se saa ryhmävarauksen.  

Tässä välissä oli monenlaista huutoa, mutta loppu on aika huikea. Koetin selittää, miten nolossa asemassa olen, koska olen kehunut Selen-ravintolaa.  Mies katkaisi virkkeeni ja huusi: "Ei sinun tarvitse kehua meitä!"

Tämä tuli erittäin selväksi. Poistin postauksen alkuvuodelta, jossa olimme olleet ystävättäreni kanssa mukavan päivän päätteeksi Selenillä syömässä. 

Olimme varaamassa tänä keväänä pöytää liiketutuille, mutta suunnitelmat menivät uusiksi. Onneksi paikan todellinen henki selvisi.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
8 kommenttia:

 1. Olipa tylyä kohtelua ravintolan osalta. Tottakai iso ryhmä olisi halunnut istua yhdessä ruokailemassa. Oliskohan tapahtunut johtunut jonkinlaisesta väärinkäsityksestä, esim. kielivaikeuksista tai vastaavasta johtuen? Joka tapauksessa omistajan tyly tokaisu puhelun päättyessä oli tosia asiaton. Hyvä että annoit palautetta. Uskon että vastaisuudessa tuossa ravintolassa mietitään tarkemmin minkälaisia muutoksia esim. pöytien sijoittelussa tai ruokien tarjoilussa on tehtävä kun tulossa on isompi ryhmä.
  Hyvää kevättä sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverini oli kuitenkin sopinut asiasta täysin suomalaisen naisen kanssa joten epäilen et tämä on vaan heidän tyylinsä.

   Omistaja puhui muutakin puuta heinää. Väitti et jotkut ryhmästä olivat nimenomaan vaatineet syödä heti eivätkä halunneet istua toisten kanssa. Täyttä puppua!

   Poista
 2. Olipa ikävä kokemus. Herkullinen ruoka on tietty hyvä, mutta kurjaa, että idea yhteisestä ateriahetkestä ei toteutunut. On myös kovin erikoista, että palautteesi vastaanottaminen oli noin asiatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, todella paha mieli jäi, ja tosiaan kun minä menin suosittelemaan. Vieläkin harmittaa!
   Äsken tätini kysyi hyvää ruokapaikkaa täältä ryhmälle😅ja arvaa vaan kerroinko ettei ainakaan tonne passaa mennä.

   Poista
 3. Usein ihmiset huutaa kun kolahtaa ja uppoaa kuten tämä ravintolan ihminen teki . Harmillista seurueelle ja myös sinulle .
  Kerran minä sain silmät ja korvat täyteen haukkumista asia ei liity mitenkään ruokaan mutta tuli yhtäkkiä mieleen.
  Meillä oli siihen aikaan vene lähellä olevassa rannassa ja sinne oli laitettu aidat laiturien eteen ettei luvattomia pääsisi laiturille . Kaikilla oli tietenkin avaimet kenellä oli veneet . Tulimme rantaan ja yksi perhe oli ylittämässä aitaa .isä mikä itse oli jo aidan luvattomalla puolella opasti lasta mihin pitää astua ja miten hän ottaa vastaan toisella puolella . Sanoin että noinko sitä lapsia oikein opetetaan ja annetaan itse esimerkkiä asiaan mikä on kiellettyä .
  Silloin alkoi huuto ja kiroilu että soita vaan ämmä poliisille jos haluat..jne ....
  Olin aivan tyrmistynyt ja mitäköhän se nyt olisi saisin varmaan kuulan kallooni .
  Saat nyt etsiä teille uuden kivan paikan mutta eiköhän niitä löydy .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei ole itsehillintää.

   Ohhoh, mitä perhe edes teki paikassa jos ei ollut venettä? Olivatko varkaissa?

   Ei tiedä vaikka joku löisi raivopäissään. Eli varovainen saa olla!

   Eurajoella on vaan ruokapaikat lopettaneet mut toivon että uudelle liikealueelle tulis joku kunnollinen.

   Poista
 4. Voi harmitus ja ärsytys! Ei ollut kyllä ravintolan puolella yhtään pelisilmää eikä älyä miten toimitaan. Luulisi olevan yleinen käytäntö, että ilman kysymistä/pyytämistä ryhmille varataan pöydät ja mahdollisesti vielä pöytiä yhdistetään hlökunnan puolesta. No se on ainakin selvää, että jatkossa ei tuonne ryhminä kannata mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, ei kukaan sellaista varmista kun tekee ryhmävarauksen. Se on itsestään selvää.

   Poista

Kiitos kommentistasi!