keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Kristiina Vehnätukka - ilmestyy tammikuussa

 Vielä pitää vähän odotella.

 

 

 

Kansi ei ole kymppi, mutta näillä mennään, niin kuin yksi ihminen tapasi tokaista. Uskon silti, että se herättää kiinnostuksen dramaattisuudellaan ja saa lukijan katsomaan takakantta. Vai mitä mieltä sinä olet?

Juuselan talon historiassa harpataan taaksepäin, 1300 - ja 1400 -lukujen taitteeseen. Jose-isäntä on taitava kauppias ja viipyy matkoillaan. Hänen kaunis vaimonsa, Kristiinan äitipuoli, Margaretha huseeraa tällöin talossa mielensä mukaan. Tytärpuoltaan hän ei pysty hallitsemaan, ja siksi Margaretha haluaa päästä tästä kokonaan eroon. Viheliäisen juonen hän onnistuukin keksimään! Vaan kuinka käy, onnistuuko se?

Keskiajasta kirjoittaessa on tasapainoiltava todellisten ihmisten ja romaanihenkilöiden välillä. Kukaan ei jaksaisi lukea ihmisistä, jotka jatkuvasti tähyilevät enteitä, lukevat loitsuja ja torjuvat pahaa silmää. Silti tätä on tuotava esille, sopivassa määrin. Samoin kuin sitä, että vanha ja uusi uskonto ovat yhtä sekamelskaa ihmisten mielissä. Apua pyydetään yhtä lailla Mielikiltä kuin pyhältä Birgitalta. 


Leena Faltulla ja minulla on uudet yhteiset facebook-sivut: Kirjailijaystävykset Eurajoelta. Esittelemme sekä vanhaa että uutta tuotantoa ja kerromme tulevista projekteista. Tervetuloa tutustumaan ja tykkäämään!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!