maanantai 8. kesäkuuta 2020

Tuokiokuvia omasta pihasta ja Vakka-Taimesta


Muodikas karhunlaukka lähti matkaan Vakka-Taimesta, vaikka vasta kotona huomasin, että Viherpiha kirjoitti lähes ensimmäisellä sivullaan trendikasvista. Hassua, "ainahan" tämä on ollut olemassa, mutta yhtäkkiä sen arvo huomataan.

Kuvia on paljon, tekstiä mahdollisimman vähän. Hiukan kuitenkin on pakko selostaa. Ystävättäreni laittoi viestin, että hän haluaisi ruusuja pihalleen ja mistä niitä mahtaisi saada. Mistäpä muualta kuin Vakka-Taimesta. Hänen anoppinsa lähti myös mukaan, turvallisesti ihmisten ilmoille pitkän karanteenin jälkeen.

Ruusut eivät vielä kuki, joten niitä en kuvannut, vaan summittaisesti silmiäni hiveleviä kaunottaria. Vakka-Taimessa on osittain puolivarjoista tai varjoista, ja kasvit tietysti sen mukaisia. 









Puutarhalla oli aika vilske. Sehän on tosissaan harrastajien suosima paikka, ja koronakevät oli kuulemma saanut "kaikki" ihmiset lähtemään liikkeelle. Ilmankos ruusutarjonta oli vähäistä. Aikaisemmat asiakkaat olivat ehtineet verottaa tarjontaa. Milloinkahan olen tullut Vakka-Taimesta kotiin kahden ruuusun kanssa!!! Onneksi ystävättäreni sai ostoksensa tehtyä, ja ehkä ajelemme Hongistolle asti?



Tulotien varteen on tehty uusia pionipenkkejä. Niihin olisi kiinnostava tutustua paremmin, koska maaperä näytti hirmuisen kuivalta ja kasvit olivat täydessä paisteessa.



Sitten meidän pihallemme. Tässä muutamia otoksia kesäkukkaistutuksista. Aah, nehän ovat minun herkkujani! Ja kaikki taimet olen ostanut taimistoilta, suurimmaksi osaksi paikallisilta: Annen Kukkatarhalta ja Alhon puutarhalta, jonka nimi tosin on nykyään Eurajoen puutarha, mutta luulenpa vanhan nimen pysyvän paikallisten muistissa edelleen.















Pienimuotoisesti yrittiä ja kukkaa


Akyleiat lisääntyvät vuosi vuodelta, ja hyvä niin.

Atsaleoita haluaisin lisää, ja muutama päivä sitten keksin, minne. Ainoita hiukan varjoisampia paikkoja tällä mäellä. Tiedä häntä, meillä ei pihalla tapahdu mitää äkkiä silloin, kun projekti on niin suuri, että tarvitsen miestä ja kaivinkonetta avukseni.


Tässä kuvassa erilaiset lehden muodot ovat minusta kiinnostavia.
Nilalta - Lappalainen etelässä - bloggaajalta saamani pikkusydämet ovat hyvässä kasvussa.
 Ja sentään yksi ruusukuva loppuun. Tsadaa! Vuoden ensimmäinen kukkija, jälleen ja taas kerran: Glory of Edzell.




Kiitos vierailustasi 🌺🌷🌷🌸🌸🌹🌹

8 kommenttia:

  1. Tuo Vakka-Taimi on miunkin haaveissa joskus, on vuan niin kaukana. Mikähän mahtaa olla tuo toisen kuvan valakonen kukka. Mukava kun saitta ostokset tehtyy. Kauniita kukkia oot ostanu omallepihalle! Upeaa atsalean kukintoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan suunnittelemaan reissua, muuten ei varmaankaan toteudu.
      Se on joku atsalea, mutta en kysynyt nimiä koska kaikilla oli niin kova kiire enkä itse asiassa ensin ajatellut laittaa kuvia blogiin. Pahoittelut.

      Poista
  2. Sinulla on ihania kesäkukkaistutuksia 🤗. Puutarhoissa en ole käynyt muuta kuin nyt ostamassa haudalle kukat Minulla on blogissa perenna arvonta jos vaikka kiinnostaisi ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä kannatan taimistoja-D kun en viitsi, jaksa enkä osaakaan itse kasvattaa. Kävin jättämässä kommentin blogiisi. Meillähän on toistemme numerot niin voit vaikka whatsappiin kommentoida kysymystäni.

      Poista
  3. Paljon kauniita kukkijoita.
    Luulin ihan tuota toisen kuvan kasvia kolmilehdeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, lukijat tietävät varmasti paremmin kuin minä. Vakka-Taimen Vesa ja Heidi käyttävät vielä latinankielisiä nimiä, ja ne eivät ainakaan päähäni jää.

      Poista
  4. Tosi kauniita kuvia kummastakin paikasta! Vakka-Taimi on hieno paikka, meilläkin harvinaisemmista perennoista moni on juuri sieltä. Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, heh, kuvaan vaan kauniita kohtia, vaikka paljon on edelleen retuperällä. Juu, ympäri maan Vakka-Taimi tunnutaan tietävän.

      Poista

Kiitos kommentistasi!