maanantai 18. toukokuuta 2020

Tehokeitto - tehoa vastustuskyvylle?




Ei kauhean ihmeelliseltä sopalta näytä, mutta aineet ovat ensiluokkaisia. Sosokeittoon voi piilottaa lähes mitä tahansa, mitä vihanneslaatikosta (ja pihalta) löytyy. Sain kimmokkeen kokeilla keittoa Yhteishyvässä olleesta reseptistä, josta tämä on muunnos. Keltajuurikaspussi oli unohtunut käyttää, ja sisältö alkoi nahistua. Siitä sain keiton rungon.

pussillinen keltajuurikkaita
4 - 5 porkkanaa
kesäkurpitsa
sipuli
reilusti valkosipulinkynsiä


Nämä ainekset haudutetaan paloiteltuina vedessä, joka nippa nappa peittää juurekset.  Kun ne ovat pehmenneet, siivilöi ne ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon...

nippu persiljaa
ryöpättyä nokkosta

... ja anna sekoittimen pyörähtää vielä pari kertaa. Siirrä sose takaisin keitinveteen ja mausta keitto.

1 tai 2 liemikuutiota
puolikas purkki yrttisulatejuustosta
suolaa
timjamia
(kurkumaa)

Keitto oli edelleen liian sakeaa, joten lisäsin siihen purkillisen soijakermaa.

Ja voin vakuuttaa, että seuraavana päivänä tämä vasta herkullista onkin!

Kiitos vierailustasi ja hyviä ruokahetkiä





10 kommenttia:

  1. On varmaan hyvää ja kuten sanotkin, seuraavana päivänä vieläkin parempaa!

    VastaaPoista
  2. On varmasti hyvvee ja keitot paranoo lämmityksessä yleensä!

    VastaaPoista
  3. Varmasti maukasta ja terveellistä kuten kasviskeitot yleensä. Itsekin suosin keittoja ja uunikasvisruokia lohen ohella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole oikein koskaan tykännyt keitoista, en ennen kuin hoksasin ne sosemuotoisina. Uunikasvisruokia teen myös, talvella ruoka tulee tosi näppärästi, kuin sivutuotteena, kun muutenkin lämmittää uuni/takkaa.

      Poista
  4. Kun surffailen sivuilla huomaan, kuinka paljon hyviä ruokia on esillä. Tulee ihan nälkä. Ja onhan tuo sanakin loisto - tehokeitto 😊 Juuri nyt mitä parhainta sanoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, varmasti on paljon ohjetta toisen perään. Kivasti niistä kyllä saa ideoita, vaikka ei juuri tismalleen toteuttaisi.

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, minä sanoin juuri miehelle että tekisikö jotain juureskeittoa viikonlopuksi. Minä teen aina jotain keittoa päiväksi lauantai ja sunnuntai ruokana. Illalla syömme sitten muuta. Teemme senverran liikkuvaa hommaa viikonloppuna että yhdellä ruualla emme pärjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, vinkkejä aina minäkin kaipaan. Yksinkertaisia toteuttaa ja terveellisiä.
      Keitto on köykäistä ruokaa. Toinen, tuhdimpi ateria pitää syödä silloin kun liikkuu ja touhuaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!