Muutamia kuvia Vakka-Taimesta... kävelin ensin ruusujen koemaan läpi, kylläkin ilman karttaa. Spinosissimat olivat jo kukkineet, mutta myöhäisemmät lajikkeet olivat huimassa kukinnassa. Tässä siis pieni otanta siitä, ja samalla kerron ostoksistani.
Penkin alkupäätä... Vasemmalla loistaa Lumo. Ups, minun on metrin matalampi.
Ruusuystävää kaipaan... sellaista, jonka kanssa voisi kasvotusten jakaa harrastusta ja kokemuksia. Huomasin taas kerran, miten mukavaa ja mukaansatempaavaa oli keskustella Vesa Muurisen kanssa. Anopin kuoleman jälkeen ei ole ollut oikein ketään muuta, joka suhtautuisi samalla intohimolla ruusuihin, ja blogissa jutteleminen ei tietenkään vastaa ihmiskontaktia. Ehkä joku lukijani tuntee samoin?
Mutta vielä muutama upea kuva ruusumaasta.
(Himalanjan)jättililja |
Aina on kiire, niin minulla nytkin perjantaina. Tai jos ei ole kiire, niin väsymys iskee voimia vieneen viikon jälkeen. Ehdin hiukan katsella koepuutarhaa, mutta siihen pitäisi syventyä ajan kanssa.
Kiire oli omistajillakin. Ryhmät kertovat (tämmöiseen päätelmään tulin) ainakin osittain etukäteen, mitä kasveja haluat ostaa, ja niitä haetaan valmiiksi esille... kaiken muun työn ohella.
Vesa Muurinen kutsui tätä isoksi pisamakelloksi - Campanula Takesimana. Netti tuntee kasvin täpläkellona. Yhtä kaikki. Tykkään kelloista, ja tässä oli todella pysäyttävä väri.
Hain kasveja altaan ympärille... tulossa oma postauksensa. Muurinen ehdotti mätästäviä neilikoita ja..
... tuoksuköynnöskuusamaa.
Lisäksi Mersun perään lähti Pagodikärhö Chiisanensis ja tappotalvena kuolleen omenapuun tilalle Räävelin päärynäomena.
Pepi-päärynäpuulle piti hakea Kobelco apuun. Niin iso kivi oli tiellä! Liekö se torpannut edellisen omenapuun kasvun? Minä sillon toiveikkaana ajattelin, että löytäähän kasvi tiensä kiven ohi, mutta ehkä ei löytänytkään.
Ruusuja oli hiukan huonosti tarjolla, tai paremminkin, monet yksilöt olivat jo löytäneet uuteen kotiinsa. Hain jatkuvakukintaisia ja ostin: John Cabot, John Davis, Schnee Eule + Tricolore de Flandre... istutuspaikat ovat kaikille mietittynä. Tälläkin kertaa oli tarkoitus vain täydentää penkkejä.
'oeilleit parfait'n kukkien monivärisyys ihmetytti Vesa Muuristakin, mutta tänä lajikkeena ruusuani pidämme edelleen. Miten paljon kukkien väri (jollain lajikkeella) riippuu lannoituksesta ja maan happamuudesta? Näin on ainakin Rosa Mundin kohdalla.
Vuonna 2017 Vakka-Taimesta hankittu Ernst G. Dörell kukki näin ihanasti... voi voi, kun on kauniilla ruusulla ruma nimi😅
Huokausten veroinen ruusu! Yllätti minut kukkiessaan nyt ensi kertaa.
Hyvää alkavaa viikkoa, ja sadetta niille, jotka sitä kaipaavat.
Anoppi se minutkin johdatteli puutarhanpitoon. Hän oli innostunut nimenomaan tummanpunaisista ruusuista, mutta itse koin enemmän ns. isoäidin kestävät perennat omakseni. Minusta ei ole - ikävä kyllä - juttelemaan sinulle ruusuista, mutta mielelläni katselen sinun ruusukuviasi. Täytyy vain pitää varansa, ettei toisen innostus ja intohimo tartu. Niin voi joskus käydä...:))
VastaaPoistaRuusuinnostus on kovin tarttuva tauti-D, joten pidä varasi.
PoistaMeillä oli anopin kanssa ristiriitoja, joista joskus kerroinkin, mutta kaipaan todella hänen ystävyyttään kaikessa pihaan liittyvässä. Kävin hänen talollaan, jonka omistaa nyt nuori mies, ja kukkapenkit ovat pahuuden vallassa. Omistaja ei ollut kotona, muuten olisin samantien kysynyt lupaa taimien kaivamiseen. Esim. harmaamalvikki oli levinnyt kovasti, ja sitä minulla ei ole.
Haaveissa on miullakin käyvä siellä vakkataimessa, Jospa se joskus totteutus! Kaunis on tuo ruusu joka ensimmäiset kukat näyttää. Ruusut on ihania ja siulla onkin niitä jo hyvä kokoelma.
VastaaPoistaSitten pitää vaan suunnitella matka ja käydä muuallakin länsirannikolla. Kiitos, jonkinmoinen pläjäys täältä jo löytyy.
PoistaIhania ruusuja! Itsekin mietin ruusujen lisähankintoja.
VastaaPoistaKiitos! Ihmettelen, mistä löydät vielä vapaata tilaa-D
PoistaKauniita ruusuja! Minusta ei ole vielä juttelemaan ruusuista kovin syvällisesti, mutta ruusuharrastuksen siemen on nyt kylvetty:) Aion nyt ryhtyä perehtymään ruusuihin paremmin ja päätin aloittaa lainaamalla kirjastosta Suomalaisen ruusukirjan:)
VastaaPoistaKiitos. Tuo on hyvä kirja aloittaa tutkimustyö. Ja koska olet kielinaisia, suosittelen Lars-Åke Gustavssonin kirjoja Rosor för nordiska trädgårdar.
PoistaKiitos vinkistä! Täytyypä etsiä myös tuo kirja:)
PoistaOle hyvä. Toinen on ruusujen kuvailuja lajeittain, ja toisessa on tarkkoja ohjeita kasvupaikkoihin ja - alustoihin. Noh, tehdään kasvatus ehkä turhan vaikeaksi. Selviää kyllä ilman yksityiskohtaisiakin ohjeita.
PoistaNäitä sinun kuviasi katselee niin mielellään🙂🌹⚘🌸Kukkaterapiaa❤Mukavaa viikkoa sinulle🌸⚘🌹
VastaaPoistaKiva kuulla. Puutarhanhoito tekee tutkitusti hyvää ihmiselle.
PoistaIhania ruusuja olet taas kuvannut. Minulla olisi ollut tätä neilikkaa vaikka kuinka paljon sinulle antaa jos silloin olisit sitä halunnut ja myös pisamakelloa. Se levii aivan mahdottomasti. Olenkin ajatellut hävittää sen kokonaan näin olisit sinä saanut muutamia kymmeniä taimia. Olen alkanut hävittää joitakin kovia leviämään olevia kasveja samoin joitain muitakin mitkä lamoavat liikaa tai jotain vastaavaa. Ruusuja pitäisi minun vähän istutella lisää jossain vaiheessa.
VastaaPoistaVoi voi sentään! Kun en viime kesänä tiennyt mitä halusin, enkä tiennyt Vakka-Taimeen mennessänikään, vaan pyysin Vesa Muuriselta ohjeistusta.
PoistaKun oltais lähempänä toisiamme, niin juurivesoja täältä saisit mielin määrin.
Niin kumpa oltaisiin lähempänä niin vaihdettaisiin vaikka mitä,
VastaaPoistaJos ei sitten tehdä taas treffejä? Käydään vaikka syömässä...
Poista