tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kevättä ei ole peruttu, viivästyy vain hieman



Auringonlaskut ja - nousut olivat viime viikolla upeita!

Tällä hetkellä on tasaisen valkoista, taitaa olla koko Suomessa? Luulin eilen, ettei lumisadealue ulotu tähän ollenkaan, mutta olin väärässä! Maassa on reilu lumikerros, ja lisää satelee. Otin muutaman kuvan eilen, mutta en taida laittaa niitä tänne. Monet ovat vissiin kovin harmissaan takapakista, vai?

Keskitytään siis keväisempiin asioihin.

Vaaleampaa ja tummempaa aprikoosia tarjolla.





Hiukan jo ehdin katsella pihaa sillä silmällä. Miten voi olla, että vaikka kuinka on haravoinut ja siistinyt penkkejä syksyllä, on kuin mitään ei olisi tehty? Sitä paitsi Maiden´s Blush - ruusu taitaa olla kuollut. Se on voinut huonosti jo usemman vuoden. Se oli ensimmäisten ostamieni ruusujen joukossa, enkä ymmärtänyt varustaa penkkiä tarpeeksi laadukkaalla maalla herkkähipiäiselle kaunottarelle. Onneksi tätä lajiketta on saatavilla Vakka-Taimesta. Yrityksen ja erehdyksen kautta on välillä mentävä.


Levittelin kukkasipuliravinnetta niille, jotka olivat nostaneet nokkansa maan pinnalle. Purkki on vaan kovin pieni. Tätä ei voi käyttää, jos on tuhansia sipuleita! Millä sinä olet ravinnut sipuleitasi?




Orvokit piti nostaa sisälle, ja narsissien istuttaminen siirtynee ensi viikkoon, mutta vielä niistä ehtii nauttia.

Vesimelonin siemenet ovat itäneet. Ihme kyllä, kun joutuivat minun hoiviini😂. Tosin ovat pitkiä hojoppeja, vaikka lämpimällä olen pitänyt niitä terassilla nauttimassa valosta. Ne päätyvät todennäköisesti terassille kasvusäkkeihin. Katettuna sain siitä reilusti kasvihuoneen veroista kasvatustilaa lisää. KodinKukasta on tulossa tomaatintaimia, ja puutarhoilta etsin lisäksi tuttuja lajikkeita ja mielenkiintoisia uutuuksia.



Alla kurjet töräyttelevät komeasti. Olin koirien kanssa liikkeellä enkä viitsinyt mennä lähemmäs häiritsemään pariskuntaa.



Vielä tällainen auringonousukuva. Miten erilaisia värisävyjä voi ollakaan niin paljon!




Lämpö palaa ensi viikolla, ja maa saa kosteutta sulavasta lumesta. Sitten päästään tosi toimiin puutarhassa!


4 kommenttia:

  1. Onko orvokkeja jo myytävänä, ihmettelin, kun luin juttuasi. Ja onhan niitä, kävin puutarhamyymälän sivuilta tarkistamassa. Ostan nimittäin joka vuosi normiorvokkini ovenpieleen. Iloa tuottamaan.
    Meillä on tänään vähän satanut lunta, muttei ole jäänyt maahan. Nyt näkyy sinistä taivastakin ja aurinkokin pilkistää. Kevät tulee keikkuen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, myynnissä on jo. Ovat kyllä niin suloisia "kasvoineen".
      Niinpä, Suomessa jokaiseen vuodenaikaan voi sisältyä monta elementtiä.

      Poista
  2. Kauniita auringonnousuja ja -laskuja meilläkin nähtiin. Tänäkin uamuna aurinko näyttäyty. Ja lämpivää ilimat loppuviikosta. En vielä oo orvokkeja ostanu enkä kyllä narsissejakaan. Kaupoilla käyn launtaina ja silloin ajattelin hankkii niitä. Orvokit vasta myöhemmin. Lokit ja joutsenet saapuivat tännekkin, nyt on kovin hiljasta. Minne lie männeetkin. Kivalta kuulostaa tuo vesimelonin kasvatus ja mielenkiinnolla vuotan suatko melonin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ehtii vielä ostaa. Sisällä minullakin narsissit ja helmililjat könöttävät, ovat liian lämpimässä. Huomenna nostan terasille, mutta yöksi on taas luvattu niin kipakkaa pakkasta, että taitaisivat nuupahtaa.
      Katsotaas kuinka vesimelonin kanssa käy. Mitään en odota, joten edes komea kasvu on plussaa.
      Sääli muuttolintuja näin kylmällä, mutta onneksi pian lämpenee.

      Poista

Kiitos kommentistasi!