tiistai 15. toukokuuta 2018

Maisema muuttui viikossa


Viikko sitten huomasin koivujen vihertävän, ja seuraavana päivänä haarapääskypariskunta näyttäytyi pihalla ensimmäisen kerran. Niillä on pesäpaikka yhdessä katoksessa lampun päällä. Nyt maisema on heleän vihreä, ja kasvu henkeäsalpaavan nopeaa. Pionit venyttävät vartta senttikaupalla päivässä!





Milloin luumupuu ja Punainen kaneli ovat kukkineet tähän aikaan? Pitää tarkistaa puutarhapäiväkirjastani, jota olen pitänyt koko tämän puutarhan elämän ajan.

Viinimarjojen kukat avautuvat vielä tällä viikolla.




Käärme paratiisiissa... tallensin videon kuuden aikaan aamulla. Maisema on kyllä kaunis, kun aurinko nousee metsän takaa, mutta aikamoista melua joudumme kuuntelemaan pohjoisvirtauksella, eikä yksin mekkala, vaan myös iljettävä haju. Onneksi ilmavirta käy suurimman osan vuotta etelästä ja lännestä, ja melut kulkeutuvat muiden iloksi.




Ruukut kaipaavat ilman muuta lisää kesäkukkia! Ne aivan huokailevat tyhjinä. Huomenna pitää jälleen vierailla taimistoilla ja hankkia myös tomaatit. Jos tulee yöpakkasia, niin on sitten vaan lämmitettävä kasvihuonetta.

Maitokannut sopivat rapuille erinomaisesti. Raput joudumme uusimaan tänä kesänä, ovat vuosien saatossa lahonneet. Ja montaa muutakin kohennuskohtaa on! Hohhoijaa... allasprojekti nytkähti onneksi eteenpäin. Siitä olen antanut ultimatumin, että se on tehtävä, vaikka olisi kesän ainut työ pihalla. Kuvia ja selostusta myöhemmin.
Ystävättäreni luovutti ihastuttavat kynttilälyhdyt minulle. Eivätkö ole suloiset? Tosin minä olisi laittanut ne vaijeriin tms., jolloin vaikutelma ei olisi näin tököttävä, mutta mieheni halusi ne suoraan riviin.



Tällä kertaa tällainen loppukevennys. Puhtia lämpimään viikkoosi!

4 kommenttia:

  1. Kyllä se on kaunis tuo kirsikan kukka. Ja kaikki muutkin. Hellettä on pijelly tiälläkin. Muatilalla on mekkala, siellä murskataan kiviä rakennusprojektiin, onneks on tilapäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, kukat ovat hempeän suloisia!
      Tilapäinen meteli on erikseen, mutta tänäkin aamuna möykkä kuului sisälle asti, ja pihalla oli niin vahva metallinen krääsä, ettei siellä voinut olla eikä ikkunoita voi pitää auki. Jollain on oikeus turmella toisten elinympäristö tällä tavoin.

      Poista
  2. Minulle jäi vähän epäselväksi melun aiheuttaja? Maitotonkat on mainiota rekvisiittaa pihalla .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jäi kaikille, koska en ole sitä suoraan sanonut. Paikkakuntalaiset tietysti arvaavat, mikä metelöi, yötä päivää. Lähellämme on romuttamo. Onneksi nyt on edes muutaman päivän länsi- ja etelätuulta, ja korvani saavat levätä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!