keskiviikko 23. elokuuta 2017

Syksy saapui Ritavuorelle


Elämmekö tosiaan vasta elokuun viimeistä kolmannesta? Ilma tuoksuu niin vahvasti syksylle, ja yöt ovat kylmän kosteita.  Ruusut menettivät loistonsa yks ´kaks´ sateiden hakattua loppukesän kukkijat ruskeiksi ja alakuloisiksi. Kesäkukat ovat samoin kärsineet, oksat katkeilevat ja kukinta hiipuu. Kasvihuonekin on aneeminen, mitä olen todella ihmetellyt. Esim. kesäkurpitsaa ei ole tullut muiden vuosien tapaan, ja nyt kasvu tuntuu tyrehtyvän kokonaan, ja samalla lailla, Biolanin kasvusäkeissä, olen sitä viljellyt vuosikaudet.

Kevät oli äärettömän kylmä, sitä ollaan toisteltu riittämiin, ja täällä oli sen jälkeen lisäksi erittäin kuivaa, mikä tietenkin haittaisi kasveja vielä lisää. Lämpöä ei ole ollut missään vaiheessa tarpeeksi, ja kun sadetta vihdoin tuli, satoi liian myöhään ja liian paljon.

Manaamani kandalaiset ruusut kukkivat vielä tai oikeastaan vasta, ne muutamat, jotka minulla ovat hengissä. Pitää tehdä niistä oma juttunsa... Sinänsä kyllä, jos saisi ne onnistumaan, niillä saisi syksypuolen pihan ilmettä kohennettua aika lailla.

Viinimarjoja on tullut reippaasti, kuivuudesta huolimatta, ja karhunvatukka alkaa kypsyä. Raakileita on runsaasti! Sekin on ollut sattuneesta syystä huonolla hoidolla: nokkoset puskevat kasvuston läpi😔.

Syysväriä ruukkuun, jonka kesäkukat pennut tuhosivat täysin😆


Kuten todettua, pihlaja on aina kaunis!

Niukkuuden aikana jopa krassi ilahduttaa.





Sateensuojassa olleet purkit ovat sentään vielä jommoisessa kunnossa. Varsinkin keijunmekko on todella viehättävä loppukesän kukkija!


Tältä näyttävät parhaimmat ruusut. Muutamia kukkia vielä pusketaan. Hyvä Sävel ja Sassa Natalia!

Rhodomaa on vehreä, ja atsaleat ovat kasvaneet hurjasti korkeutta.

Acer Mand - vaahtera on ottanut jo syksyn vastaan.

1 kommentti:

  1. Hei kesä on mennyt hujauksessa meillä on mökillä laajennus ja se on vienyt kaiken ajan. Kirjoitit että teillä on ollut kuivaa. Meillä on ollut juuri päinvastoin. Karhunvadelma kypsyy täälläkin jo. Hyvää loppuviikkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!