sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Aittakahvila Lutan naapurikylässä

Tervetuloa! Kahvila oli auki tänään, ja vain tänään klo 12 - 16.

 

Tällainen kutsu oli postilaatikossa, ja kiinnitin sen jääkaapin seinään, ettei asia vaan unohtuisi.

Olimme perillä noin puoli neljältä, ja äkkiseltään katsottuna sillä hetkellä paikalla oli noin parikymmentä asiakasta.  

 

Sisarukset Nella ja Huuko ovat idean takana, mutta toimivat myös sen toteuttajina. He ottivat vastaan tilaukset ja rahastivat. Kiitos kohteliaasta ja miellyttävästä palvelusta!

Lasten äiti lisäsi, että kahvila on mahdollisuus tavata muita kyläläisiä. 

Paperikutsut jaettiin koulupiirin alueelle, ja lisänä toimi sosiaalinen media.

Paikkakuntalaiset muistavat hyvin tämän aitan, joka vuosikymmeniä (unohdin kysyä, tietääkö joku, milloin se on rakennettu) sijaitsi jyrkän mutkan kohdalla. Kolme vuotta sitten se purettiin ja siirrettiin talon pihaan. Jo silloin lapset olivat sanoneet, että he haluavat pitää kahvilapäivän mamman aitassa. 


Tilasimme burgerit (vain 7 € juoman kera). Reilu pihvi oli omaa tuotantoa, ja muissakin raaka-aineissa maistui tuoreus. Kuulin, että lasten isä on varsinainen hampurilaismestari, vaikka ammatti on vallan toiselta saralta. Silti, mies on selvää kokkiainestakin😉

 

Seinustoilla sijainneet viljalaarit on purettu ja rakennettu kahvilan tarvitsemia kalusteita tilalle. Muutamat hiirenkakat täytyi myös siivota, ennen kuin yleisön saattoi päästää sisälle. 

Hirsirakennuksissa on aivan erityinen tunnelma ja hengittävyys. Vaikka ulkona oli paahtava helle, ja ovi oli auki, sisällä oli pelkästään miellyttävän lämmintä. 


Mieheni löysi heti juttuseuraa: toisen puualan yrittäjän. Samantien urakat, konemerkit, työt, työtavat, saranat ja ynnä muut alkoivat ihmeellisesti vaihtaa mielipiteitä. 

Jonkun ajan kuluttua jouduin pahoittelemaan miehelleni, että meidän pitää nyt lähteä. "Jaa, kui? Eik me vast juur tulttu tän?" Kyllä, mutta kun paikka on auki vain neljään asti. Järjestäjät eivät niin nokon nuukan päälle aikaa ottaneet, vaikka varmasti tämän ponnistuksen jälkeen lepo maistuisi kaikille.  

Kyselin kävijöiden määrää, mutta aivan tarkkaa tietoa ei ollut. Toiselle sadalle ainakin yllettiin👏. 

Kiitos kaikille! Sekä kahvilan pitäjille että asiakkaille.4 kommenttia:

 1. Mikä ihana idea pitää kesäkahvilaa yhden päivän! Harmi että menitte niin myöhään että liian pian jouduitte lähtemään pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin!
   Taas oli jotain hommaa, ja minä ajattelin että syödään vaan burgerit. En hoksannut ottaa huomioon tätä seurustelupuolta😉

   Poista
 2. Täällä on ollut vähän samanlaista tapahtumaa . Meidän sähkömiehen lapset pitivät juhannuksena kioski kahvilaa . Tyttöjä kolme ja isä toimi leipojana ja mukana , äiti töissä . Paikallinen lehti kirjoitti myös joistakin vastaavista tapahtumista . Mukavaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!
   Samalla lapset oppivat tekemään monenlaista ja ottamaan vastuuta. Ennen kaikkea se, ettei raha tule kenelläkään ilmaiseksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!