tiistai 8. kesäkuuta 2021

Aita on valmis

Itse asiassa lopputäyttöjä vaille valmis, ollut jo pari viikkoa. Piha - ym. töissä aika vaan vierähtää niin sukkelaa, ettei millään ehtisi koneen äärelle. Niinhän se on nyt kaikilla puutarhassa puurtajilla. Tässä vielä kuvia rakennusvaiheesta. Kuten näkyy, rautaa on riittävästi.
Muutama lyhyt video valutöistä. Ja tuli kiire! Kura meinasi kuivua käsiin, ja kirvesmies hälytti tj:nkin paikalle. Lopputulos liippaamisen ja hiertämisen jälkeen.
Mieheni päätti poistaa vain näkyviin jäävät formut. Loput saavat maatua täyttöjen alla. Ei varmaan aivan oppikirjasta eikä näin voisi tietenkään toimia, jos olisi kyse vaikka talon anturasta.
Vihdoin päästiin pääasiaan eli aidan pystyttämiseen. Se tuntui vallan helpolta pohjatöiden ja täyttöjen jälkeen.
Porttimekanismia.
Pari videota liukuporttien asentamisesta, mikä kävi näppärästi pyöräkuormaajan avulla. Muuten olisi vuodatettu verta ja hikeä. Ja Nipsu siellä jossain joukossa, mutta vaan hetkellisesti.
Aidan kiinnitysmekanismi.
Valmis lopputulos!
Entäpä hinta? Liukuportit noin 12.000 €, aita ja käyntiportit 1.800 € (ALV 0 %) ja rakennusliikkeen lasku (sis. betonin) n. 6.100 €. Lisäksi betoniraudat, puutavara ja eristeet ym. Ja vielä lisäksi kului kymmeniä tunteja mieheni työaikaa pohjankaivuussa, raudoitusten teossa, formujen purussa ja täyttämisessä. Vuosien haave on joka tapauksessa toteutettu kesällä 2021! Kiitos mielenkiinnostasi ja aurinkoista päivän jatkoa!

9 kommenttia:

 1. Aita joka kestää isältä pojalle. Tullooko koko kiinteistön ympäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aita sulkee "vain" tien puolen. Lyhyemmillä sivuilla on estettä: pohjoisen puolella halli ja etelän puolela koira-aitaus jatkaa metalliaidan ja talon jälkeen sulkua. Pellon puoli on kokonaan aitaamatta, ja toivotaan, ettei tarvitsekaan ryhtyä niin mahdottomaan urakkaan. Vaikka sinne riittäisikin vihreä verkkoaita.

   Poista
 2. No on teillä jykevä ja kestävä aita.

  VastaaPoista
 3. Laita minulle Whats App viestiä kun vaihdoin puhelinta hävisi muutama numero. Laittaisin sulle muutaman kuvan tulemaan niistä ruusuista ja kysymyksen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Nila!
  Viestejäkin on jo vaihdettu.

  VastaaPoista
 5. Mikä bloggaamisessa on tällä hetkellä haastavinta vai onko mikään? Entä miten paljon käytät aikaa bloggaamiseen päivässä / viikossa?

  Aurinkoista kesän jatkoa!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikapula!!!
   Käyttäisin enemmän, nyt käytän ehkä pari tuntia kuukaudessa, mutta on niin paljon muuta. Kristiina Vehnätukka - romaani on edelleen kesken. Jossain välissä kirjoitan aina pikkiriikkisen, huokaus.

   Poista

Kiitos kommentistasi!