keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Aidan rakentaminen on alkanut

Ensin kuva ihanaisista narsisseista. Lajikkeet ovat 'Apricot Swirl' ja 'Attraction'.

 

 

Minulla on ollut monet vuodet haaveena, että etupiha saataisiin suljettua kunnollisella aidalla. Koirat pysyisivät taatusti sisäpuolella ja varkaat ulkopuolella. Mieheni on ollut vastaan, ja ymmärrän toki syyt. Koneilla ja autoilla liikkuminen hankaloituu, samoin vaikka lumenluominen pyöräkuormaajalla. Viime vuoden lopulla kävi "myynniedistäjiä", jotka taivuttelivat mieheni lopullisesti hankkeen puolelle. Taparikolliset, ilmeisesti huumeriippuvaiset, meinasivat viedä mieheni Sprintterin, mutta kun se ei onnistunut, varastivat naapurin Patrollin. Omistaja sai autonsa onneksi takaisin, mutta huonomminkin olisi voinut käydä. 

Ensin pitä miettiä tarkkaan, mitä haluamme. Piha on sikäli  hankala, että tässä on kaksi leveää sisääntuloa. Niiden tukkimiseen tarvitaan neljä 11 m leveää liukuporttia.

Kaivuutyöt aloitettu, ja heti löytyi pätkä kalliota.

Lisäksi tarvitaan kaksi käyntiporttia ja tietenkin itse aitaa, jonka ostimme AB Polarilta, ja liukuportit tulivat Saher-Aidat Oy:ltä. 

Hintalapun summa on korkeampi kuin mitä kuvittelin, tai niin kai rakentaessa aika usein taitaa käydä. Kun aita on valmis, kerron kokonaissumman. Esim. betonirautaa kuluu mahdottomasti, jotta raskaiden porttien perustuksesta tulee varmasti tukeva ja kestävä. 

Kunnalta haettiin toimenpidelupa (jossain kunnissa vaaditaan varmasti rakennuslupa), johon liitteeksi pyydettiin mm. tiehoitokunnan lupa aidalle. Väinökin katselee paljastuvaa kalliota allapäin. Sitä ei lähdetty räjäyttämään, vaan formut muotoiltiin sen mukaan.

 

Täällä on aina vettä liikkellä, joten salaojitus on must.
 

Omatekoinen sadevesikaivo

Sitten liukuportit jo saapuivatkin

 

Lyhyt video kuorman purusta, ja se, joka vinkuu on Väinö😆Pohja on sorastettu ja lätkätty.

Vaaituksen jälkeen voitiin ruveta formujen tekoon. Puutavaran hankkimiseksi niitä varten mieheni vuodatti kavereidensa kanssa hikipisaroita ensin metsähommissa ja sitten sahalla. 


Tämä kuva on maanantaiaamulta eli kahden päivän takaa. Perustukset tekee monivuotinen yhteistyökumppanimme Rakennus Jope Oy.Ja nyt saa nauraa! Meni oikein blondihommiksi. Mieheni sai rakennusliikkeen tj:lta Järveläisen Jounilta tehtävän: jokaisen portin anturaa varten (mahdankohan käyttää oikeita ilmaisuja?) pitää tehdä betoniraudoitus, kuvassa näkyvän mukainen.Eli ylhäällä ja alhaalla on  kaksi pitkää rautaa, joihin surrataan säännöllisin välein kiinni neliöksi taivuteltuja ohuempia rautoja. Mutta oli hankalaa. Raudat heiluivat ja sekoittuvat toisiinsa, ja ihmettelimme, miten lainkaan voi olla näin vaikeaa. 

Yhden kerran koko hökötys rysähti maahan. Sitten mieheni totesi, että tästä ei tule mitään, rautoja ei pysty kiinnittämään surraamalla, ja alkoi hitsata niitä yhteen. Noh, eipä mitään seuraavana aamuna selvisi, mikä oli mennyt pieleen😂😂😂Mieheni oli käsittänyt ohjeet "hiukan" väärin. Kehikko olisi pitänyt koota alaspäin, siis että se olisi roikkunut kakkosnelosista, eikä niin kuin me yritimme: kakkosnelosten päällä. Tj meinasi, että homma oli hänelle niin itsestäänselvyys, ettei hän ymmärtänyt selventää työnkuvaa sen enempää. Onneksi emme ma illalla väkisin värkänneet kaikkia neljää kehikkoa mahdottoman monimutkaisella tyylillä😅.

Kirvesmiehet ovat olleet ripeästi liikkeellä, vaikka kallion kohtaan oli hidas rakentaa formua. Kuva on tältä aamulta. 


Tahtia joutuvatkin pitämään yllä, koska Järveläinen on tilannut kuran jo perjantaiksi. 

Lisää projektin etenemisestä myöhemmin. 

Pari loppukevennystä. Nämä olivat niin söpöjä, että oli pakko ostaa!

Linnunpöntöt Lidlistä.

 

Citymarketin kukkakaupasta.


Kiitos mielenkiinnostasi!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6 kommenttia:

 1. Aika homma teillä siellä on meneillään. Kiva nähdä sitten minkälainen tuli!
  Mutta mitä ovat Sprintteri ja Patrolli? Patrolli ehkä voisi olla auto, Nissan Patrol??
  Mutta tuo toinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso työ on, oikeassa olet.
   Autoja ne ovat molemmat. Sprintter on Mersun kuorma - ja pakettiauto (on rekisteröity molemmiksi). Olet varmasti nähnyt liikenteessä, koska niitä on todella paljon.

   Poista
 2. Jestas tässä ihan muiden projektit kalpenee 🤗😁
  Olette melkoisen urakan ottaneet. Kiva nähdä lopputulos. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, on urakkaa. Mutta kuten mieheni taannoin virnuili, että olen kuulemma huokaissut ainakin 58 kertaa, että voi kun olisi se aita. Luulen, että tuo määrä huokauksia ei edes riitä!

   Poista
 3. Tulee varmaan hieno aita. Kiva nähdä se valmiina. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian nähdään valmiina. Mieheni aloittaa täyttötyöt huomenna, ja sitten rakennusliike pääsee asentamaan liukuportteja. Odotan itsekin innolla!

   Poista

Kiitos kommentistasi!