lauantai 4. heinäkuuta 2020

Ruusuja, ruusuja ja vielä kerran ruusuja
'Blush Damask' kunniansa päivinä... ennen sateita. Pian siitä on jäljellä enää muisto vain... ennen ensi kesää. Jaa-a, sadetta olen saanut, kun sitä toivoin. Taisin olla epämääräinen pyynnössäni? Määrä olisi vissiin pitänyt ilmoittaa. Enkä halua olla taas pessimisti, vaikka sitä olenkin, kun sanon, että joidenkin ensimmäisten ruusujen kukinta meni piloille kuivuuden takia. Vaikka kastelin, ja osaa jopa luonnonvedellä, se ei ole sama kuin taivaalta tuleva kastelu. Loppujen kukinta taas kärsii pahasti näistä ryöpyistä, jotka jatkunevat ainakin ensi viikkoon. Onneksi ehdin ottaa joitain kuvia. Joten nautitaan näistä!Seuraavassa kuvia Albapenkistä, jossa on kyllä paljon muutakin kuin Albaa😊


Terassilta kuvattuna. Näkyy mm. 'Botzaris', 'Alienor de Aquitane' ja 'Kesäyö'. Taaempana 'Blance Fleur' ja 'Henry Hudson'.'Chloris' ja 'Amelie', joka on ehdottomasti yksi top kympin ruusuistani. Alla tuttavuus lähempää.
Vieruskaveri 'Chloris' - herkkä kaunotar
Jonkunlainen näkymä ruusukäytävästä. Sen kuvaaminen on hankalaa, tai ehkä vain päässäni, koska aina kuvaan mukaan tulee miesmäisiä koneita. Noh, kummikin siitä välittämättä 'Snow Pavement' kukkii etualalla. Pavement ruusuja passaa suositella. Ne ovat kestäviä ja varmoja kukkijoita.  


'Lumo' taustalla, ja siitä tarkempi kuva. 'Snow Pavement', Blush Damask' ja ylimpänä 'Minette', joka on minulle tullut setäni vaimon, Ritvan, kautta Mikkelistä. 


'Nuit's de Young' näkyy myös isossa kuvassa oikealla. 


Sitten siirrymme tienvieruspenkkiin. Siellä kukkii moni muukin ruusu, mutta nämä olen ehtinyt kuvaamaan. 


'Sassa Natalia' ja 'Sävel' aloittelevat. Toivottavasti jaksavat myös jaksaa sateiden ja ensi viikon koleuden jälkeen. Olen antanut jatkuvakukintaisille reilun annoksen kanankakkaa muutama päivä sitten. 

'Ritausma' - ruusupenkki numero ykkösessä. 

Nyt syventymiseen ei ole aikaa, mutta kuvia pitää (pitäisi) ottaa ja kertoa ruusuista lisää. Alkuperästä, kestävyydestä ja omista kokemuksista. Talvella kun on tylsää. Tai miten sen ottaa, mutta näin olen monien ymmärtänyt lepokauden kokevan.


'Lac Majeau' asukkeineen
Sormustinkukan mutaatio, josta myös uusin Viherpiha kertoo. 

Otaksuisin olevan 'Sarah Bernhardt' - tämä myös mummuni perintöä. Tässä vielä täydessä tikissä, mutta sade on piiskannut pionin entiseksi. 


Tältä näytti eilen illalla. Povasi tulevaa päivää. 


Komea on taivas, eikö?

Kiitos vierailustasi💟

12 kommenttia:

 1. Kiitos, kiva nähdä kauniita ruusujasi. Kuvat ja tiedot helpottavat omia päätöksiä uusien ruusujen etsinnässä.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunista ja valtaisan runsasta ruusujen kukintaa.
  Todella harmi, että sääennusteet lupaavat tuleville päivälle sateita ja siitähän ruusut eivät pidä.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juu, viime kesän lämpösumma oli erinomainen, ja siksi kukinta olisi ilman äärioloja todella loistava, mutta minkäs teet. Nautitaan siitä, mistä voidaan.

   Poista
 3. Kerrassaan upeaa katseltavaa ja mukavaa kun olet ottanut vähän laajempaakin kuvaa niin saa kokonaisuudesta paremmin näkymää. Chloris ja Amelie on kyllä todella kauniita. Teillä on kyllä kaunista ja ruusuista. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💕 mutta myös paljon siistittäviä alueita. Siksi tulee välitettyä laajojen kuvien ottamista mutta nyt päätin että olkoon, meillä on tämmöistä kun kerran töitäkin tehdään samalla pihalla.

   Poista
 4. Kauniita ruusuja kasvaa ja kukkii puutarhassasi! Kovasti onkin kukkia. Tuota 'Ritausma' ruusuu miekin mieluilen kasvamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan! Ritausma on osoittautunut kelpo ruusuksi. Tappotalvena kärsi, mutta muuten olen vain kuivahtaneita oksia poistanut.

   Poista
 5. Ei voi kun ihailla, niin kaunis kukkaloisto 🤗
  On varmasti upea tuoksu, mikä puutarhassa leijailee kun nämä kukkivat.
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle!
  T: - Satuli -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas minulta jäänyt vastaamatta! Hui sentään, mutta näinä päivinä haava oli kivuliaimmillaan. En pystynyt oikein mihinkiään keskittymään.
   Oikeassa olet, tuoksu on tuulettomina hetkinä ihastuttava. Sanoinkuvaamaton.

   Poista
 6. Upeita ruusuja! Haaveilen pienestä ruusutarhasta, ehkä voin oppia blogistasi paljon! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, toivottovasti löydät kokeilemisen arvoisia tuttavuuksia blogistani. Viime kesän päivitykset vaan jäivät tosiaan kivuliaan haavan vuoksi aivan hunningolle.
   Ruusutarhan perustaminen on jännittävää aikaa. Suunnittelusta ja odotuksen kihelmöinnistä kannattaa nauttia, ei pelkästä lopputuloksesta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!