sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Annen Kukkatarhalla


Voi tätä ihanuutta! (Isoin halli kuvattuna etu - ja takaosasta.)



Taimet ovat laadukkaita ja edullisia. Vai mitä mieltä olet näistä tomaattien hinnoista?






Vieläkin olen vihainen itselleni, että haksahdin KodinKukkien näyttävään mainoslehtiseen. Lähes samoilla hinnoilla olisin saanut Annelta kunnon kokoisia ja kunnollisia taimia.


Nukenkauluksia ja markettoja lähti eilen mukaani. Ne kestävät kuumuutta ja kukkivat uskollisesti.


Puutarha Thip, joka jatkoi perinteikästä Alhon Puutarhan toimintaa, on lopettanut. En ole itse käynyt, mutta ystävättäreni oli kääntynyt pihalta takaisin. Kasvihuoneet olivat olleet tyhjillään, ja nurmikko oli kasvanut ylipitkäksi. Harmi, että nuoripari ei saanut toimintaa kannattamaan. Olisko heidän pitänyt mainostaa enemmän perinteisillä tavoilla? Ei pelkästään facebookissa. Heidän myymänsä taimet olivat aivan kunnollisia, ja palvelu oli ystävällistä. Siitä ei siis voinut kiikastaa.

Mutta, ala on työläs ja vaatii lukemattomia työtunteja ennen kuin kukat ovat asiakkaan auton takakontissa. Laaksosen puutarha lopetti joku vuosi sitten, eikä sitäkään toimintaa kukaan jatkanut. Toivottavasti Anne jaksaa vielä kasvattaa! Muuten olemme pian Honkkarin ja Tokmannin varassa, ja niiden taimet olen tänä vuonna jättänyt kauppoihin. Ovat olleet kovin nuutuneen ja heikkovoimaisen oloisia.

Oikeassa reunassa 4 lehtoakyleiaa.

Yllä eiliset ostokseni + pari kosmoskukkaa ja 7 tomaattia, jotka olin jo tässä vaiheessa istuttanut. Koko hoito maksoi vain noin 80 €. Kysyin Annen miesystävältä, joka on vapaapäivinään myymässä: "Otitko varmasti kaikista hinnan?" Kyllä, mutta marketatkin maksavat vain 3,90 €.

Hyvää mieltä minulle, upeiden asetelmien lisäksi, tuottaa se, että voin tukea paikallista yrittäjyyttä.

6 kommenttia:

  1. En ollenkaan ihmettele että tuolta teet ostoksesi. Siellähän näyttää olevan valikoimaa vaikka kuinka paljon ja hinnatkaan eivät päätä huimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, hinnat ovat selvästi halvempia kuin vaikka Rauman puutarhaliikkeissä.

      Poista
  2. Leipä on tiukassa, kuka muasta leipänsä ottaa. Olpa se puutarha tai sonnin kasvatusta. Miekin kannatan omankylän puutarhurii ja kaikki ostettavat kesäkukat sieltä hankin. Valikoima on hyvä ja taimet hyviä. Ale tavaroita ne eivät oo, vaan mielellään maksaa kunnon kukista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ei helpolla pääse maatalousyrittäjäkään. Paljon työtä ja pieni tuntipalkka.
      Taatusti muistan lopun ikäni, etten sorru ostamaan mukamas halpoja taimia. Tai niinhän se on joka asiassa, että halpa voi tulla lopulta todella kalliiksi.

      Poista
  3. Hyviä ostoksia teit ja kuten jo itsekin totesit edullisesti. Kosmoskukat on ihanan värisiä. Minä en osta kesäkukkia kuin muutaman. Kun ei oikein nyt kerkiä ja en tiedä tarviiko kun minulla on niin paljon niitä pihassa olevia. Mutta ihania ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirtelen ruukkuja kohtiin, joissa kukinta on jostain syytä huonoa. Ja terassi, kuisti ja raput on vaan koristeltava ruukuilla! Muuten on kolkon näköistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!