keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Ruusujen kukintakatsaus


Vierailiko halla viime yönä pihallasi? 

Länsirannikko taisi säästyä. Puoli kuuden aikaan, kun haistelin ilmaa, oli lämmintä ja tyyntä. Nyt tuuli on taas hiukan yltynyt.



'Ruskela'



Pensas on levinnyt valtaisaksi ja imaisee kohta sisälleen vieressä nököttävän 'Maiden's Blushin'. Taidan ostaa uuden taimen ja koettaa kasvattaa Punastusta toisessa paikassa.

Ruskela on juhannuksen tienoon kukkijoita, mutta nyt avasi ensimmäiset kukat kesäkuun alussa. En ole koskaan joutunut kastelemaan sitä, enkä muitakaan ruusuja samassa penkissä, vaan tänä vuonna oli kerta ensimmäinen. Lauantaina vedettiin letku niin pitkälle, että sain lorotettu ruusujen niskaan kymmeniä litroja maan alta nostettua vettä.




'Kerisalo' ja 'Glory of Edzell', jonka kukinta jää vaatimattomaksi.


Tuuli pöllyttää 'Kerisaloa'. Jos joku miettii esim. tämän ruusun hankkimista, kuvasta saa osviittaa, miten suureksi se kasvaa.

'Wasagaming'





Kukinta on jonkinlainen, vaikka lehdissä on paljon ruskeaa. Olen suihkuttanut kaksi kertaa Havupuubalsamia, mutta en ole huomannut että se olisi tehonnut. Lannoitan lisäksi kasvuaikana säännöllisesti ja suojaan keväällä. Mikä konsti pitäisi vielä pitää ottaa avuksi?



Jälleen yksi keskikesän kukkija kukassa....Jaloakyleia

Rosa Glauca  'Carmenetta'
'Therese Bugnet'

Löytöruusu 'Kauniainen'. Reilu metrin korkuinen tarhakurtturuusu, joka leviää juurivesoilla. Tämän ruusun tarina pitää kertoa joskus juurta 😊jaksaen. Olisi varmasti monelle mieluinen ruusu!

Tuuli riepotteli kesäkukkiakin, tämä purkki tosin on suojaisessa kohtaa.

9 kommenttia:

  1. Upeita ruusuja, vautsi! Tuo tuuli on ollut ihan mahdoton. Sen soisi rauhoittuvan. Yhä tänäänkin on välillä sellaisia puuskia, että ihan hirvittää. Mutta on selvästi aamusta jo rauhoittunut, joten jospa se vielä siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, älä muuta virka. Eipä säät suosi meitä puutarhureita eikä luontoa. Odotamme kaikki lämmintä ja sadetta.

      Poista
  2. No hurjaa, kuinka ruusut siellä jo aloittelevat! Halla ei ole käynyt täälläkään - onneksi. Luultavasti selviämme ilman halloja, mistä olisinkin kovin kiitollinen. Kuivuus on toinen kiusa, mutta joesta saa vettä kasteluun. Hauskaa keskiviikkoa Ritavuorelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tahti on tosi hurja. Saa pitää itse kiirettä, että ehtii nauttia kukista.
      Kiitos, samoin sinne ja oletan, että hallan vaara olisi ohi.

      Poista
  3. Onpa kauniita ruusuja ja niin paljon! Kyllä on ollut tuulisia päiviä. Huomenna pitäisi vielä sataa. Sade on kyllä tervetullutta. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kauniisti ruusut kukkii. Meilläkään ei halloo ollu viimeyönä, toivottavasti ei tulekkaan. Vielä lissee sais sattoo vettä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos! Voi kun täälläkin sataisi, mutta ei ole ainakaan ennusteessa. Melkein jo kadehdin teitä jotka saatte sadetta.

    VastaaPoista
  6. Voi, miten upeita ruusuja ja kaunista kukintaa! Meillä oli viime yönä pari astetta pakkasta, mutta onneksi olin kesäkukat ja kasvimaan suojannut harsolla eikä tuhoja tullut. Toivottavasti saisitte sadetta sielläkin! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosin kuivuuden vuoksi kukinta jää vaatimattomaksi. Pakkasia ei varmaan ja onneksi enää tule, mutta vettä kaivataan surkeasti. Eipä näytä ensi viikoksikaan pisaran kuvaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi!