torstai 21. kesäkuuta 2018

Eilen Vakka-Taimessa

Voi tätä ihanuutta!

Pionit kukkivat Ihodessa juuri parhaimmillaan! Huomio pioniharrastajat, auton nokka siis Varsinais-Suomea kohti.



Eilen oli Pionipäivä, mutta en ollut siitä tietoinen. Minun oli valitettavasti poistuttava ennen kuin kierros ja esittely alkoivat, koska oli jo hirmuinen nälkä ja verensokeri alhaalla. Harmitti totisesti. Koetin kyllä aamulla tavoittaa Vesa Muurista, mutta hän ei vastannut siinä kohtaa. Oli puuhannut ilmeisesti aamuyöhön asti puutarhassa, ja soitin liian aikaisin. Pyrin aina varmistamaan, että on sopiva aika mennä puutarhalle, koska siellä käy paljon ryhmiä ja on tämän kaltaisia teemapäiviä.

Nyt osuin siis ruusujen kannalta huonoon hetkeen. Jotain kuitenkin tarttui matkaan, vaikka ei aivan niitä ruusuja, joita olin kaavaillut. Ostoksistani sitten, kun olen saanut ne maahan.

Edelliseen postaukseen viitaten... Kiireestä johtuen valkoisen luonnonruusun nimi jäi selvittämättä, tai asia jäi hautumaan. 





Nimiä en tiedä, en edes kysynyt, koska taimistolla kävi kova kuhina.


Milloinkahan varaan ajan ja tutustun puutarhaan kunnolla, ilman kiirettä? Täällä on niin paljon katsottavaa ja ihailtavaa, että puutarhaa voi suositella matkailukohteeksi. 



Sain takaisin jotain, mitä olen muutama vuosi sitten vienyt taimistolle...

Olen kertonut pihassani kasvavasta löytöruususta, Unnunkoskesta, joka on tuotu Räisälästä (luovutetulta alueelta), Unnunkosken kylästä. Alla oleva köynnösruusu on kotoisin samasta kylästä, ystävättäreni suvun tilan pihasta. Kotiseutumatkalla hän otti juurivesoja ruususta, ja nyt se kasvaa hänen pihallaan täällä Satakunnassa. Minä napsin siitä muistaakseni kolme vuotta sitten pistokkaita, ja vein ne Vakka-Taimeen. Pistokkaista on kehkeytynyt taimia, ja eilen minä kaappasin yhden mukaani. Vielä ne eivät ole varsinaisesti myynnissä, vaan seurannan alla.




'Onnenkantamoinen'

6 kommenttia:

  1. Ihania pioneja mutta kyllä sinulla on kivoja tarinoita näillä ruusuilla. Ja mukavaa kun sait sieltä nyt "onnenkantamoisen "takaisin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ruusu on aina kaksinverroin arvokkaampi kun sillä on tarina. Tai sama se varmaan on kaikilla kasveilla. Ns. mummun pihalta otettu on hienompi kuin kaupasta ostettu.

      Poista
  2. Vakka-taimi vaikuttaa ihanalta paikalta <3 Mukavaa juhannusta <3

    VastaaPoista
  3. Vakka-taimessa käynti on haaveena miullakin.

    Mukavoo juhannusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!