Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Ruusukäytävä kukassa


Pihalla on aivan huumaava tuoksu! Ruusut kukkivat niin runsaasti, että pelkään, ehdinkö edes kuvata kaikkia. Postaukset on pakko jättää myöhemmälle, ja säilöä moniin kuviin tähän asti paras ruusukesä.

Etualalla... Carmenetta. Siitä oikealle tunnistamatta jäänyt rento-oksainen matala ruusu.

Kuuluuko kartanoruusuihin?

Kirjanpitoni ei ole oikein tikissään. Olen seisoskellut viime päivinä pariin kertaan ruusupenkeissä ja ihmetellyt, kuka tuossa kasvaa. Noh, pitää näyttää kuvia Muurisen Vesalle, jahka sinne asti ennätän.
Tästä ruususta on vain merkintä x malay, joka minusta viittaa Kempeleen Kaunottareen. Se tämä ei voi olla, koska on kerrottu. Hmmm...


Kukka lähempää.

Louise Bugnet oikealla, takana vasemmalla Lumo ja oikealla tumma Nuit´s de Young.


Lisää Lumoa.
Therese Bugnet ja William BaffinLisää tummuutta
Olen kuulemma sanonut ruusuhulluuden alussa, että hankin vain tummia ja näyttäviä ruusuja. Vaaleat saavat jäädä taimistolle. Kröhöh, ja kuinkas sitten kävikään.Blush Damask läheltä


Miten voi olla näin täynnä kukkia?!
Snowpavement


Monet aloittavat kesälomansa juhannuksesta, joten jos niin on laitasi, hyvää ja rentouttavaa sellaista!

20 kommenttia:

 1. Oi että miten paljon sinulla on toinen toistaan kauniimpia ruusuja! Minulla on nyt haaveissa ruusupergola ja oikein odotan että pääsen istuskelemaan sen varjoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ruusupihahan meillä on, enkä niihin vielä ole kyllästynyt.
   Olet bergolan ansainnut! Mutta arvaa mitä, niin minäkin näin itseni kylmän valkoviinilasillisen kera nauttimassa tunnelmasta. Arvaa vielä lisää, montako kertaa olen istuskellut käytävässä:D?

   Poista
 2. Kaunista kukintoo on ruusuissa. Bluch Damask on erikoisen hieno! Kukinta kestää varmaan pitempään, kun on noin paljon nuppuja ja viileämpi ilima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blush Damask on upea ja helppo ruusu. Tilaa vaan tarvitsee paljon, kuten kuvasta näkyy. Nyt ilmat onneksi viilenevät ja tiedossa on sadetta. Kunhan sataisi maltillisesti niin kukinta pitenee.

   Poista
 3. Aivan uskomattoman upeaa kukintaa. Minulla on vielä tällaiseen matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ensimmäiset ruusut on istutettu 11 vuotta sitten.

   Poista
 4. Ruusu on ihan omaa luokkaansa, varsinkin läheltä katsottuna. Ei ihme, että se on onnittelukukka tilanteeseen kuin tilanteeseen.
  Itselläni ei ole kuin juhannus-, suvi-, mustialan- ja persiankeltaruusupensaat. Eli nämä hyvin perinteiset. Mikä on muuten lempiruususi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkien kuningatar... jaa-a, ehkä joku alboista? Marie Louise ja Gallica Duchesse de Montebello. Selkeää suosikkia ei kyllä ole.

   Poista
 5. Todella kaunista ja ihanan runsasta ruusujen kukintaa! Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Ai ihanaa ruusujen runsautta! Mulla on vielä tosi monta lajiketta hankkimatta ja istuttamatta sekä paljon kokemuksia kerättävänä. Dutchesse de Montebello on todella hieno ruusu, mutta suosikkia en osaa minäkään valita. Paitsi että suosikki kuuluu kanadanruusujen ryhmään. Luultavasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näin ole jokaisella? Oppimista riittää, onneksi.
   Syksypuolella on minunkin ryhdistäydyttävä ja tilattava muuta kanadalainen lisää. Ovat mukava lisä jatkuvalla kukinnallaan, eikä tästä totuudesta mihinkään pääse.

   Poista
 7. Huikeaa ja runsasta ruusujen kukintaa.
  Nyt täällä meillä taivaan hanat vihdoin aukenivat ja sataa oikein kunnolla vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paljon on ikuistamista tänä kesänä. Olen todella koettanut nauttia enkä vain "raataa". Täällä satoi vähän, mutta lisä ei olisi pahitteeksi.

   Poista
 8. Hurmaavat ruusut!
  Lempeitä kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!