Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Hassu rupikonna


Mikähän herra tai rouva rupikonnan idea on? Hän on kaivautunut salaattipenkkiin, vaikka aurinko porottaa kuumasti juuri tähän kohtaan koko päivän.

Eilen huomasin uuden asukkaan. Olin tuntikaupalla poissa, ja lähtiessäni oli niin tuulista, että jätin kasvihuoneen luukut ja ovet kiinni. Automaattiluukut saisivat hoitaa tuuletuksen, jos sitä tarvittaisiin. Ilma lämpeni päivän mittaan, ja menin kiireesti aukomaan luukkuja ja kastelemaan. Samalla nyppäsin vesiheinää pois salaattien joukosta. Alta paljastui ruskea kasa, ja luulin ensin Nipsun kakanneen penkkiin, mutta ei. Kasa liikkui. Sammakkoparka oli pelästynyt lähestymistäni ja ruopinut itsensä melkein näkymättömiin.

Aamulla se kökötti kasvien tasalla, mutta ilman lämmetessä kaivautui jälleen mullan joukkoon. Minun kävi sitä sääli, ja kävin pariin kertaa kastelemassa sitä kasteluvedellä. Kurkin sitä myös ulkopuolelta, ja se mulkaisi minua sen näköisenä, että mitä siinä koko ajan kyyläät.

Ennenkin sammakot ovat tykänneet olla kasvarissa, mutta ovat poukkineet siellä ja täällä. Pelästyttäneet minut, kun ovat poukanneet kasvusäkin takaa, metsästäneet pari kärpästä ja jatkaneet matkaa.

Jokunen päivä sitten mieheni näki lammikossa rantakäärmeen. Minäkin menin toiveikkaana ottamaan kuvaa, mutta käärme ei halunnut enää näyttäytyä. Sinällään kiva yllätys, koska muutama vuosi takaperin meillä oli oikein rantakäärmekeskittymä. Mutta jouduimme hävittämään yhden taapelin purunpoistolaitteiston tieltä, ja sieltä paljastui ilmeisesti talvehtimispaikka. Harmi, ei tiedetty, ja siltikin taapeli olisi ollut pakko purkaa. Toivotaan, että jostain olisi löytynyt uusi lempipaikka.

Tällainen pikainen postaus pihatöiden välissä. Kiirettä pitää, eikö? On tekemistä, ihailemista ja kuvaamista.

8 kommenttia:

 1. Ihanaa että annat välillä viilentäviä suihkuja eläinystävälle. Kiirettä pitää myös täällä silloin kun olemme mökillä ja kuvaamistakin pitäisi muistaa tehdä. Mutta joskus huomaa että kukinta on ohi ja ainuttakaan kuvaa ei tullut otetuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinystäväni oli yön aikana häippäissyt. Olin ilmeisesti sulkenut yhden luukun huonosti, ja se oli auennut, mutta ehkä hän palaa jälleen kököttämään kuoppaansa-D
   Sinulla vielä kun on kaksi pihaa! Yksi hyvä puoli pihatöissä on myös se, että kunto nousee kohisten.

   Poista
 2. Hienosti viilensit konnan oloa helteellä. Meilläkin on aikaisempina vuosina näkynyt rupikonnia mökkipihassa, mutta tänä vuonna en ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä mukavaa kun pihalla on kaikenlaisia elämiä.

   Poista
 3. Olipa hauska yllätys teillä kasvihuoneessa, itse en ole nähny rupikonnia aikoihin. Minun mielestäni puutarhaan kuuluu paitsi kasvit myös kaikenmaailman eläimet. Niitä on hauska seurata. Joskus suren sitä, ettei meillä ole koskaan (29 v.) oleskellut eikä edes vieraillut esim. siiliä. Onko teillä näkynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kuuluvat. Meillä on pihaa rakennettu myös eläimet huomioon ottaen: ei ole joka kohtaa valjastettu istutuksille ja nurmikolle.
   Siili oli yhtenä kesänä mutta sen jälkeen ei olla nähty😔en tiedä miksi ei viihdy vaikka talvehtimispaikkojakin olisi.

   Poista
 4. Meillä on lasten kanssa viime päivinä ihmetelty useaan otteeseen pienten sammakonpoikasten touhuja. On niitä kyllä hauska seurata. Siiliä toivoisin pihapiiriimme, mutta sellaista ei ole aikoihin näkynyt. Ihanaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku sammakoita ei ole vielä näkynyt, toivottavasti ilmaantuu, koska ovat hauskoja ja hyödyllisiä. Siilin kun saisi olettumaan, sanos muuta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!