Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

lauantai 18. toukokuuta 2019

Tuli kalliita taimia!

Olen niin vihainen itselleni. Miten tämän ikäinen ihminen sortuu jälleen samaan tyhmyyteen?Nilalta saadut esikot💖 ovat hengissä! Eivätkä maksaneet minulle kuin hyvää mieltä.


Kodin Kukkien taimet ovat jo melkein kaikki kuolleet, vaikka olen hoitanut niitä omasta mielestäni juuri ohjeiden mukaan. Lähetin muutama päivä sitten sähköpostia asiakaspalveluun. Vastaukset ovat olleet aika tylyjä, vaikka yritys koettaa antaa itsestään yltiöpositiivista kuvaa. Valitusaika on mennyt umpeen, ja joudun maksamaan koko laskun... olemattomista taimista.

Mitä mahdoin ylipäätään ajatella tilatessani??? Tiesin, että taimet ovat pieniä, ja niitä on hankala saada kasvamaan. Vaikka kai joku onnistuu, koska yritys on edelleen pystyssä. 

Osa tomaateista oli jo tullessa kellertäviä, ja ne olisivat varmaan tarvinneet heti lisälannoitetta (vai olivatko olleet liian märässä?), mutta en uskaltanut antaa, koska ohjeissa oli että vasta viikon päästä. Olisi heti pitänyt reklamoida, mutta kun en niin tehnyt, "maksan" tyhmyydestäni. Tarjouduin maksamaan puolet laskusta, mutta se ei käy.

Ylipäätään, miten taimi, joka on toukokuun alussa kolme senttiä korkea, ehtii tuottaa satoa?! Taimimyymälöissä on tarjolla tällä hetkellä kirsikkatomaatteja, joissa on jo kypsiä tomaatteja. Hintaan 9 €.

Jokainen osaa "laskea", miten rahansa kannattaa sijoittaa: varmaan vai aivan epävarmaan. 

Uskotko, että tämän jälkeen en enää haksahda! Poistin itseni postituslistalta saatteen kera.Kuumaa on, saadaanko ensi viikolla sadetta? Luulen, että me kotitarveviljelijät sekä ammattilaiset kaipaisimme vettä.

Vaikka ei yhtään kriikunaa tuottaisi, kukinta korvaa paljon.Voiko taivas enää sinisempi olla?

Jotain mukavaakin sentään on tänään vielä tiedossa. Siemenestä kasvattamani (tai minä en ole tehnyt mitään muuta kuin antanut vettä ja lannoitetta) vesimelonit siiryvät kasvusäkkeihin terassille. Jos satoa tulee, olen äimistynyt. Mutta kasvit ovat kauniin oloisia ja ovat ilahduttaneet minua pikku taimista lähtien.

Eli... ehkä ensi keväänä mietin, kannttaisiko sittenkin taimikasvattaa vaikka jotain erikoista tomaattia.

Jos et ole käynyt Ritavuoren Rekkujen puolella... suosittelen. www.ritavuorenrekut.blogspot.com. Näyttää siltä, että pihan hoito jää tänä(kin) vuonna ylläpidon asteelle. Tai ehkä olisi jäänyt muutenkin miehen työkiireiden vuoksi. Minä kun en vieläkään ole opetellut kaivinkoneen käyttöä😓

Hohdokasta lauantai-iltaa Sinulle 🌸🌺🌻

10 kommenttia:

 1. Harmi, ettei osa taimistasi kasvanut kuten odotit. Minunkin Kosmoskukkataimeni ovat varsin kituvan näköisiä, mutta onneksi pensastomaatit sentään kasvavat. Sellaista se välillä on...
  Kriikunasi kukkii upeasti. Meilläkin sinikka-luumupuu kukkii, muttei ihan noin paljoa. Toivottavasti satoa sentään tulee.:)
  Puutarhan ylläpitovuodet ovat välillä ihan ok, minulla on ollut niitä jo pari viime vuotta. Mutta ensi viikolla tilaan sen multakasan ja sitten alkaa tapahtua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän hienoa saat multakasalla aikaiseksi! Jäädään kiinnostuneina odottamaan.
   Joo, aikamoinen pettymys, mutta eikös tästä selvitä. Kaatuuhan valtamerilaivoja, kuten sanotaan.
   Puu kukkii aina komeasti, mutta ei montaa kertaa satoa ole tuottanut.

   Poista
 2. Harvemmin halavalla suap hyvvee sanotaan. Kovasti ne ilimottelloo Kodin Kukat taimia. Oon miekin joskus tillannu ja samanlaiset kokemukset on. Tänävuonna en tilannukkaan. Kyllä se kaikista paras on kun taimen ostohetkellä näkköö, eikä sikkoo säkissä tarvii ostoo.
  Kauniisti kriikuna kukkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin. Itse kun voi arvioida tuotteen, ei tule pettymystä. Onneksi sinullakin on samankaltaiset kokemukset, olet kuitenkin jo huippupuutarhuri minuun verrattuna.

   Poista
 3. Ymmärrän täysin harmituksesi. Minulla vähän vastaavanlaisia kokemuksia Kodin Kukista. Tilasin aikoinaan heiltä kolme Gojimarjaa. Ovat kyllä olleet hengissä varmaan jo kymmenen vuotta, mutta yhtään ainutta luvattua marjaa en niistä ole saanut. Osaamattomuuttako minulta, en tahtoisi ainakaan myöntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät minunkaan Gojit ikinä tuottaneet mitään, siinä mielessä onneksi tappotalvi tappoi ne, ja sain tilalle, kas kummaa, ruusuja. Vaikka muistaakseni Vakka-Taimen Vesa Muurinen on sanonut, ettei goji ehdi tuottaa Suomessa satoa. Onko kellään kokemusta sadosta?

   Poista
 4. Löysin tänne blogiisi sattumalta.
  Täällä on paljon luettavaa ja kauniita kuvia, jotka tempaisevat mukaansa:)
  Kauniisti kukkii puutarhasi:)
  Vettä on luvattu ja sitä odotetaan kuin kuuta nousevaa.
  Tekisi kyllä luonnolle hyvää sekä pudistaisi hiukan tuota siitepölyäkin, jota on melko runsaasti.
  Ihanaa kesää! T: -Satuli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen otettu, että tykkäät, vaikka kovin vaatimatonta minun puutarhani on moniin muihin verrattuna. Vaikka toisaalta olen ajatellut, että ehkä tällainen tavallinen kannustaa niitä, jotka eivät pysty tai halua koko aikaansa viettää pihan parissa.
   Jippii! Täällä alkoi tunti sitten sataa. Kunpa jatkuisi päiviä, koska maa on kuin tuhkaa.

   Poista
 5. Ihana kriikunapuun kukintaa meillä se kukki toista kertaa tänä vuonna on vielä aika pieni. Ihanaa että minun esikkoni tuovat jo iloa kukinnallaan toivottavasti muutkin tuomani vielä tekevät samoin. Sinun antamat ruusut on kaikki hengissä ja kirjoittelen niistä vielä myöhemmin. Minä sain kerran kun tilasin perennoja yhden vääränvärisen kurjenpolven. Muut tilaamani olivat kaikki ok. Soittelin sinne ja sain tilalle niin runsaasti erilaisia perennan taimia että ihan häkellyin oli pakko soittaa uudelleen ja kiittää näin runsaasta korvauksesta. Taimet olivat myös kookkaita. Harminpaikka tämä sinun kokemuksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sinulta saamani kasvit ovat hyvässä voinnissa!
   Jonkun täytyy tosiaan onnistua KodinKukkien taimien kanssa, koska yritys pysyy hengissä. Mutta minä en sieltä enää koskaan tilaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!