Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Miltä tänään näyttää?


Ohhoh, onpas pihablogi jäänyt Rekkujen ja niiden oikeiden pikku rekkujen jalkoihin. Ei ihme, vähäinen energiani, jota muutaman tunnin yöunet ovat antaneet, on ollut suunnattava muualle. Talvea varten olen ottanyt kyllä paljon kuvia, eli moniin juttuihin palaamme sitten, kun viima vinkuu ja pakkanen paukkuu.
Pihan hoitokin on vähän niin ja näin, mutta onneksi muillakin ruusutarhoilla on periaatteena, ettei joka rikkaruohoa nypitä. 


Yleiskuva ruusupenkistä, jota kutsun Albamaaksi. Vallikiven yli kurottelevat Chloris ja Amelie.

Vasemmalla 'Rosa Mundi'. Gallicat ovat niin paljon pienempiä kuin albat, että onnistunutta yleiskuvaa ei oikein saa.


Tummakukkainen ruusu on 'Charles de Mills'.


Samaa penkkiä eri suunnasta. 

Näin gallicat ovat parhaimmillaan. 'Hippolyte'.

Tämä on ihana! 'Duchesse de Angoulême'. Älkää kysykö minulta miten lausutaan!

Herttuattaria piisaa: 'Duchesse de Montebello'.Ruusuangervo on tainnut tupsahtaa tähän itsekseen.

Pohjolan kuningatar, otaksun.
Tätä kellokukkaakaan en tunnusta istuttaneeni... lieneekö tullut karpaattienkellon mukana, jota tähän olen kyllä laittanut.

Oreganon, joka pilkottaa lilana päivänkakkaran ja kurjenpolven joukossa, olen alun perin istuttanut, kas kummaa, aivan eri kohtaan houkuttelmaan perhosia. Se leviää aika harmittavasti, ja revin sitä sumeilematta pois. Tässä se on hakenut paikkansa ihan onnistuneesti. Väriyhdistelmä on sointuva.

Ritarinkannus ja palavarakkaus ovat kaunis yhdistelmä. Tosin tässä kohtaa penkkiä on käynyt niin, että joudun ryhtymään "murhatöihin". Edellä mainitut ovat levinneet liikaa, samoin rohtosuopayrtti, ja ne ovat vallanneet reunuskasviksi istuteltua pikkusydämeltä elintilaa. Tai sitten siirrän pikkusydämen muualle. Keväällä tilanne näytti olevan aivan puutarhurin hallinnassa. Ja jostain syystä varjoliljakaan ei ole kukkinut niin näyttävästi kuin monina vuosina. Kuivuusko vaivaa? Sadetta kaivattaisiin kipeästi! Koko kevät ja kesä ovat olleet länsirannikolla vähäsateisia.


Palavarakkaus on istutettu tähän kohtaan, mutta eihän se sijoillaan pysy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!