Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Lac Majeau - ruusun ylistys jatkuu


Uusi yritys... aloitin jo eilen tämän päivityksen tekoa, mutta siitä tuli torso ja poistin sen.

Tajusin, että pitäähän minun jotain tietoa antaa ruususta, jota niin lapsekkaasti hehkutan!

Lac Majeau on Georges Bugnet´n jalostama (1960), ja ruusun vanhemmat ovat luultavasti 'Martha Bugnet' x 'Berry Bugnet'. Bugnet oli ammatiltaan kirjailija ja alun perin kotoisin Ranskasta, josta hän muutti Kanadaan, Lac Majeau - järven lähelle. Hän alkoi jalostaa kylmään ilmastoon sopivia ruusuja, ja monet hän nimesi tyttäriensä mukaan.
Tämä on omaa päätelmääni, mutta mahtoiko Bugnet kaivata kotimaataan? Oliko hän harrastanut ruusuja jo siellä? Ranskassa oli silloin erinomaiset olosuhteet kasvattaa ruusua kuin ruusua. Nykyään voi olla jo liian tukalan kuumaa.

Kirjallisuus kehuu ruusua helppohoitoiseksi, eikä se ole nuuka maaperän suhteen ja kestää jopa varjossa. Minulla se on kyllä aivan täydessä auringossa. Suomessa sen pitäisi kestää V - vyöhykkeelle asti. Mikä parasta, se kukkii todellakin koko kesän!Pensas on jämäkkäoksainen ja kasvaa v-malliseksi.


Etteivät muut ruusut ota nokkiinsa, niin kehutaan Amelietakin. Herttainen alba, mutta valitettavasti arempi kuin Lac Majeau.

3 kommenttia:

 1. No et varmaan turhaan hehkuta tuota Lac Majeau-ruusua. Kyllähän kaikki Bugnetin ruusut ovat herkän kauniita. Minulla on ollut vain Theresa Bougnet, mutta nyt istutin sisaren Louise Bougnetin. Ainakin Teresaa hän jäi Ranskaan kaipaamaan. Muistan lukeneeni, että Teresa jäi Ranskaan luostari-elämään. Kun olin kiinnostunut aikoinaan Avilanin Teresaankin, niin tuo nimi jäi mieleeni. Minulla on liian vähän vallkoisia ruusuja, joten ehkä niitä vielä istuttelen puutarhaani. Tuo L.M olisi varmaan tähänkin sopiva. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis että yksi tytär jäi Ranskaan? Uusi tieto, sekin, minulle. Aina oppii uutta, mikä on hieno asia.
   Uskon, että LM on kestävä. Pahoin se ei ole minulla paleltunut kertaakaan.
   Ehkä juuri siksi hehkutan ruusua, tai tuntuu kuin olisin vasta kunnolla tänä kesänä nähnyt sen, että se on yhtä aikaa sekä kaunis että kestävä. Enkä ole joutunut tekemään kauneuden eteen ja saavuttamiseksi paljon työtä.

   Poista
 2. Ostin juuri kaksi LM-ruusua. Hienoa kuulla, että se on helppo ja kestävä. Kauniit kuvat sinulla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!