lauantai 25. huhtikuuta 2020

Arvoituksen ratkaisu


Jatketaan siitä, mihin edellinen postaus loppui. Kysyin, mitä tarkoitusta varten mieheni on värkännyt tällaisen häkkyrän?

Klapituksen avuksi tämä tehtiin: säästämään aikaa ja ennen kaikkea vähentämään nostamista.

Se jopa toimii😅Alla olevat lyhyet videot olkoot todisteina.


Puut kipataan pyöräkuormaajalla rautojen päälle. Isoa puuta on, liian isoa. Jos kuljetinta ei olisi tehty, nämä olisi vedetty moottorisahalla pätkiksi ja nostettu saksilla klapikoneelle. Oi, oi käsi - ja selkäparkojani!




Käsityötäkin vielä jää.

Projekti "Kuljetin" lähti liikkelle "kapinastani". Sanoin, että en yksinkertaisesti jaksa enää tätä fyysistä urakkaa muiden lisäksi. Muutenkin teen raskaudeltaan ns. miesten töitä, minkä tunnen paikoissani. Siis, en missään nimessä tarkoita valittaa. Olen tyytyväinen siitä, että töitä on riittänyt, ruokaa on ollut pöydässä ja laskut on saatu maksettua. Sen suurempia ylellisyyksiä en kaipaakaan. Mutta itsensä rasittamisellakin täytyy olla joku raja.

Ylipäätään olen puhunut miehelleni delegoimisesta. Onko kaikki työt tehtävä itse? Esim. koska tiilikatto täytyy pestä, niin miksi siihen ei palkata ammattilaista?

Ikkunoiden pesun minä olen delegoinut ystäväpariskunnallemme, jolla on siivousfirma. Minun niskani ja käteni kiittävät, he saavat lisän elantoonsa, ja kaiken lisäksi työ tulee tehtyä paljon, paljon nopeammin ja myös paremmin.



Kuljetin nopeuttaa klapitusta todella paljon, ja itse asiassa minä huomasin jääneeni työttömäksi😀. Kaksi henkilöä (miestä) pärjää hyvin. Ennen kolme oli melkeinpä must, varsinkin silloin kun oli näin isoa puuta.








Minä siirryin muutaman askeleen taaksepäin, puusepän hallin sisälle kittaamaan ovia, ja näin kaksi työtä nitkahti eteenpäin. Vaikka vielä pääsen minäkin klapitushommiin. Tänään miehet klapittivat puolitoista peräkärryllistä, joten puolikas on jäljellä. Ensi viikolla miehet menevät sahalle, ja keltteet (tarkoittaa täällä päin tukin pintakerrosta) käytetään meillä polttopuuna. Tarkkoja kun ollaan😉

Intoa ja voimia Sinulle kevättöihin💟

6 kommenttia:

  1. Kunnon urakoita siellä. Kätevä systeemi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta 😆 osoittautui hyväksi peliksi. Onneksi, koska mieheni uurasti sen parissa tuntikaupalla.

      Poista
  2. Onpa näppärä vekotin, tosi hyvä idea! Iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mieheni on tosi taitava käsistään ja kekseliäs.

      Poista
  3. No selvisihän se. Hieno on apuväline. Meillä nämä tehdään kaikki käsipelillä myös klapien teko tapahtuu kirveellä. Mutta jos on koneet ja vehkeet niin nopeasti syntyy. Ikkunan pesukin on täällä vielä kesken siinä minulla on kyllä apuna kunnon höyrypesuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin isoja määriä ei voi enää tehdä käsipelillä, tai tietysti jos on paljon aikaa eikä kärsi niskakivuista. Meillä vie ansiotyö suuren haukkaisun viikonlopuistakin.
      Intoa ja puhtia teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!