maanantai 28. lokakuuta 2019

Syyskuvia


Syksyisestä luonnosta ja pihasta on ollut pakko ottaa paljon kuvia, niin kaunista on ollut. Tässä muutamia otoksia. Ja kuinkas sattui, että muutaman tunnin aikana tänne ilmaantui syksyn tilalle talvi! Lunta on tällä hetkellä viitisen senttiä. Maisema muuttui aivan täysin yhdessä hetkessä. Heh, taisi jäädä tämän päivän suppisretki tekemättä.




Suppiksia olemme poimineet Väinön kanssa monta ämpärillistä. Viime viikolla löytyi monin paikoin  kanttarellejakin. Nyt taisivat paleltua...




Onneksi on pimeys!



Vilkkuvaa valoa.



Hetki sitten...



Riippusillalla.






Upeita auringonlaskuja.



'Louise Bugnet'



'Paimio'
Mukavaa viikkoa! Kiitos kun kävit vierailulla!

20 kommenttia:

  1. Aika samannäköistä on siellä kuin meilläkin. Paitsi lunta meillä ei vielä ole näkynyt. Mutta aamulla oli lämpötila nollassa ja puut ovat paljaina. Eli mitä vaan voi tulla seuraavaksi.
    Mukavaa viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet niin etelässä ja meren syleilyssä, että mahtaako tämä sade yltää sinne ollenkaan?
      Kiitos samoin!

      Poista
  2. Meille tuli eilen lunta yksi sentti ja tänään lähes kaikki on sulanut pois. Siellä teillä on satanut vähän enemmän. Onpa teillä ollut hieno iltarusko!:) Taivaan valoilmiöt ovat välillä aivan uskomattoman kauniita. Ja noita jokikuvia katsellessa tekisi mieli itsekin lähteä jonnekin joenrantaan. Olen ollut liikaa kotona, joten minnehän sitä lähtisi...kuuntelemaan veden solinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi sataa jopa kymmenen senttiä. Oikein sankka sade oli, ja voi jopa pysyä muutaman päivän. Aamulla tuli kiire vaihtaa talvirenkaat alle edes yhteen autoon.
      Upeita auringonlaskuja on ollut.
      Sinä kun olet luontoihminen isoilla kirjaimilla niin kaipaat varmasti kuuntelemaan ja aistimaan luontoa.

      Poista
  3. Onhan syksykin hienoa aikaa. Ruska on mennyt menojaan ainakin meillä eikä lunta vielä ole, pakkasta kylläkin. Ihana kaarisilta teillä siellä päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, kauneus pitää osata vaan löytää.
      Vielä en halua talven alkavan, mutta sitkeästi ensi viikon alussakin näyttää pakkasasteita.
      Voitko kuvitella, että en ole koskaan ennen käynyt sillalla!

      Poista
  4. Satopas teille paljon lunta! Ja mukavat kuvat oot ottanu. Miustakin syksy on hienoa aikoo. Vielä ruskan rippeitä, tiällä näkkyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satoi todella paljon parissa tunnissa! Meillä puut ovat jo lehdettömät, ja näkymä on oikein talvinen. Huokaus, kun vielä sulaisi pois. En näin aikaisesta talvesta välitä.

      Poista
  5. Upeita kuvia niin syksystä kuin talvestakin.
    Ja nuo ruusut ne vaan sinnittelee viimeiseen asti.
    Mukavaa tiistai-iltaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu, ruusut yrittävät kukkia viimeiseen asti. Jotenkin herttaista, toisaalta hiukan surullista, kun itse tietää, että ei tosta enää mitään tule. Mutta onneksi talvi menee äkkiä. Vaikka en sitä edes toivo, tauko tulee tarpeeseen.

      Poista
  6. Niin se vaan aina yllättää tämä lumen tulo. No meillä on ainoastaan härmää maassa pitäisi vielä huomenna laittaa jotain mökin pihalla että ei vielä ihan lunta kiitos. Ihanat ruusut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etelässä olemme tottuneet lumen tulevan vasta tammikuussa, jos silloinkaan. Tänään sataa vettä, mutta sen jälkeen pakastaa. Ruusujen talvisuojaukset on laittamatta, ja olen kahden vaiheilla laitanko nyt vai odotanko vielä.
      Syystöiden vuoksi lauha syksy saisi jatkua.

      Poista
  7. Hei! Onni suosi sinua blogini arvonnassa ja voitit tee-adventtikalenterin. Lähetätkö yhteystietosi minulle jotta voin postittaa palkinnon.
    Mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina! Ai kun kivaa, poikkean blogissasi pikimiten. Samoin sinne hyvää viikkoa!

      Poista
  8. Kivoja syyskuvia! Hienoa että olet löytänyt valtavasti suppiksia! Olen miettinyt noita syksyn kanttarelleja että voiko niitä näin syksyllä löytyä? vai onko ne matkijoita kun niitä on täälläkin vielä nyt pakkasten tultua löytynyt ihmeen paljon. Suppiksillehan on tyypillistä että niitä käydään keräämässä vielä lumen altakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Matkija on kokonaan oranssinpunainen, ja niitä en ole nähnyt tänä vuonna ollenkaan. Huono sienivuosi ylipäätään kuivuuden vuoksi, ja siksi kanttarellejakin alkoi poksahdella vasta näin myöhään. Vaikka ei lokakuu ole vielä edes myöhäinen ajankohta niiden löytymiselle. Muistan yhden oikein leudon talven, jolloin eräs tuttu noukki niitä tammikuussa. Noh, sitten tulivat kyllä paukkupakkaset.

      Poista
  9. Hienoja kuvia ja etenkin tuo auringonlasku kuva on upea.
    Sinnikkäät, kauniit ruusut.
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle. 😊

    VastaaPoista
  10. Tosi kauniit kuvat ja aivan mahtava auringonlasku! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!