Tilaa uusi blogiteksti sähköpostiisi

perjantai 19. heinäkuuta 2019

Kesäkukkia

Postaus on varsinaisesti kesäkukista, mutta alkuun (ja loppuun kaksi laajempaa pihakuvaa) on pakko pistää kaksi nuppukuvaa tarhakurtturuusu Louise Bugnet'sta. On niin ihana ruusu, että soisin sen suosion kasvavan. On terve ja kukkii koko kesän.Voiko olla herttaisempaa?

Maljaköynnöksen löysin jokunen vuosi sitten, ja ihastuin siihen heti. Se kukkii uskollisesti ja kestää paahdetta. 

Marketan ja miljoonakellon kanssa..

Tänä vuonna vaaleanpunainen on normaaliakin hallitsevampi väri. Näköjään.
Lilaa joukossa... nukenkaulus on mahdottoman hyvä valinta meidän pihalle. Kumppaninaan tupsulaventeli.

Diana on kestosuosikki! Sitä eivät haittaa sateet eivätkä helteet.

Keijunmekko kuuluu kuistin koristuksiin.


Samoin mustasilmäsusanna, joka tykkää puolivarjosta.


Koetin olla fiksu tänä vuonna ja käytin lannoitekäpyjä, ja kun ne loppuivat kesken, sekoitin kanankakkaa multaan. Aika hyvin on tuntunut toimivan, ja kukissa on puhtia. "Punaista" kastelulannoitetta saa laittaa lähes joka kastelukerta, ja oma puuhansa siinäkin on. Miten sinä toimit? Minkä lannoittamistyylin olet havainnut parhaimmaksi?

Kuva on otettu kesäkuun alussa, ja malva (mikä malva, kuka tunnistaa?) on paljon korkeampi tällä hetkellä. Mutta ei kuki kunnolla, joten en viitsinyt kuvata sitä. Ehkä pitää taukoa? On saanut lisää lannoitusta kanankakasta. Näyttävä kesäkukka, mutta ei kestä paahdetta ollenkaan. Tähän kohtaan paistaa aamu - ja puolipäivän aurinko, ja kun on helteistä, malva nuukahtaa kastelusta huolimatta.

Aika saisi pysähtyä näihin 10. päivän tienoilla otettuihin kuviin. Piha on parhaimmillaan, ja ruusut täydessä kukassa. Nyt tuntuu hiukan haikealta, koska pääkukinta alkaa olla ohi. Onneksi on jatkuvakukintaisia, ja niiden määrää pyrin koko ajan lisäämään.
Hyvää viikonloppua! Muistakaa puutarhurit myös levätä.


8 kommenttia:

 1. Todella kaunis tuo Louise Bugnet<3 Olen ajatellut sellaisen meillekin hankkia. Thérèse Bugnet meiltä jo löytyykin. Kauniita kesäkukkia! Minä myös käytän sitä punaista kastelulannoitetta. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen valinta👌Bugnet'n tytöt ovat kaikki kestäviä.

   Poista
 2. Minullakin tuntuu tuo vaaleanpunainen väri olevan pihakukissa suosiossa. Myös lannoitteena!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ruusu ja muutkin kukkivat. Vaaleanpunaista on miullakin jonkunverran!

  VastaaPoista
 4. Kauniit kesäistutukset sinulla. Minä käytän niissä harvoissa ruukuissa lannoitekäpyjä mutta punaista saa sisäkukat ja mökin altakasteluruukut. Ihana iso talo teillä ja se lasitettu terassi. Ruusut kukkii meillä jonkinverran mutta ovat kyllä vielä pieniä jotkut eivät kuki ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila.
   Punainen lannoite tuntuu olevan suosiossa, ja hyvää ainettahan se on. Pian ruusut venähtävät ja kukkivat pidempään.

   Poista

Kiitos kommentistasi!