perjantai 10. elokuuta 2018

Ukkosta ja tomaattikeittoa



Terassi tuli pestyä!



Eilinen ukkonen ei tähän noussut, mutta parin viikon aikana olemme saaneet sadetta noin joka toinen päivä, ja välillä sitä on tullut isolla voimalla. Onnistuin 1.8. saamaan muutaman videon. 

Ensin ukkonen lähestyy... 



Ikkunanpesurikin saapui paikalle.


Hetken kuluttua etupiha lainehti. Onneksi sadevesiviemärit ovat tehokkaita ja vetävät veden uumeniinsa muutamassa minuutissa.
Kasteluletkun kokosin tämän ryöpyn jälkeen pois.  Sitä ei toivottavasti tarvita ensi kesänäkään.





Kasvihuoneet ja kasvilavat tuottavat tällä hetkellä hurjasti satoa. Itse ainakin mietin, mitä uutta keksisin antimista tehdä. Kokeilin alla olevaa ohjetta, ja se osoittautui käyttökelpoikseksi. Miehenikin piti siitä, joten eikun kokeilemaan😉 Ohje ei ole omaa käsialaani, vaan se on kirjasta nimeltä Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana - ja kalaruoat.

LEMPEÄ TOMAATTIKEITTO

4 tomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä (pistin enemmän, mutta kukin makunsa mukaan)
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa (Pirkan yrteillä höystettyä)
1 tlk vettä
suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa (tuoreita yrttejä ja reippaasti!)
1 tl timjamia
1 tl meiramia
2 dl ruokakermaa
1 - 2 rkl hunajaa

Lisäksi: raejuustoa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa. Hauduta kasviksia öljyssä noin 15 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet. Lisää tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä keiton joukkoon. Lisää mausteet ja yrtit ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuttia. Lisää kerma ja hunaja. Kiehauta. Ripota raejuustoa, tai smetanaa, keiton pinnalle.







Alla Vuohenjuusto-tomaatti-kesäkurpitsa -vuoka tyylillä mitä jääkaapista mahtaa löytyä.


Pohjalle paistoin paketillisen herkkusieniä, maustoin suolalla ja yrteillä. Ladoin päälle tomaattia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa ja päälle palastelin vuohenjuustoa. Helppo lisuke vaikka makkaran kanssa.

Loppukevennyksenä värikäs auringonlasku. Upeita nämä elokuun pimenevät illat ja yöt! Nautitaan niistä.


6 kommenttia:

  1. Katselin kateellisena kun siellä satoi . Meillä mökillä on koko kesänä satanut kolme kertaa. Eikä mitään kovempaa sadetta kuin kerran noin 15 minuuttia . Voih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivaa täälläkin ollut tähän asti, ja aivan sattumaa on ollut että juuri tähän ukkoset ja sateet ovat nousseet. Toisella puolella pitäjää ei ole satanut. Onneksi sinulla on lähde, josta saat vettä. Muuten olisi tullut suru puseroon.

      Poista
  2. Hurjia on nuo ukkoset. Vettä voip tulla hetkessä runsaasti. Meillekkin on muutamankerran 'häntä heilahtanu', piälle ei oo koko kesänä tullu. Muatilalla särki navetan poistopuhaltimia par viikkuu sitten. Vaikka maadotukset ja johattimet on asianmukaset. Mahtava voima sillä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, kävipä ikävästi! Luonnonvoimat ovat jylhiä ja kunnioituksen arvoisia. Pelätä ei tarvitse mutta varautua täytyy sen mitä voi. Ja silti voi käydä vahinko.

      Poista
  3. Täälläkin on nyt ollut muutaman päivän välein kovia sadekuuroja, mutta ukkostanut nyt ei ole. Herkullisen kuuloinen keittö! Tomaatti- ja muutkin kasviskeitot ovat tosi hyviä. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi edes nyt tulee vettä.
      Juu, on helppotekoinen ja herkullinen keitto. Kiitos samoin Sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!