keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Karhunvatukka kypsyy + videoita kukinnasta


Ensin pari syyskuvaa, syksyn värit tiivistyvät ja syvenät...

Pikkuinen Acer Mand - vaahtera punastuu lisää.

Rosa Marginata - ruusun komeat kiulukat. Pitäisi jotenkin hyödyntää niitä😋


Pensas on levittäytynyt liian laajalle. Se yrittää tunkeuta ruusujenkin reviirille, ja revin oksia juurineen pois. Alun alkaem istutin alueelle kaksi tainta, mutta rusakot kiusasivat niitä ensimmäisenä talvena. Jostain luin, en tiedä pitääkö paikkansa, että se saa karhunvatukan röyhähtämään. Vaikka eikö kasvi luonnonvaraisenakin muodosta tiheitä pusikkoja?

Sinänsä leviäminen ei haittaa, koska marja on maukas ja helppo poimittava kokonsa vuoksi. Kunhan pystyy välttämään piikit! Eikä kyllä pystykään. Käsivarret ovat naarmuilla, ja tukka jää kiinni oksiin. Paras olisi, kun tätä saisi kasvatettua rivissä, mutta se idea meni meillä pieleen.

Vielä on satoa tiedossa.


Alla pari videota kukinnasta ja pölyttäjien hurinasta. Ihanan kesäistä, eikö? Vielä kun saisi tuoksun mukaan! Ehkä seuraava kännykkäsukupolvi on niin etevä?
Niin pihan olemus muuttuu viikoissa ja viikoittain. Videot on kuvattu juhannuksen jälkeen, kesäkuun lopulla.







Upea pensas ja pihan kaunistus kukkiessaan.

2 kommenttia:

  1. Karhunvatukat ovat kyllä super hyviä. Meillä tuskin tänä vuonna ehtiivät kypsymään :( Mukavaa syksyä Sinulle :) tervetuloa tutustumaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin. Meneillään on syyssipuli arvonta, tule toki osallistumaan :)

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, katsoin ensin noita kiulukoita kirsikoiksi! Niin upeita. Karhunvatukasta tulee ihan hyvää hilloa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!